Osmanlı sultanlarının eşyaları açık artırmada satılıyor

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma 10:24 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 10:24 am

Osmanlı sultanları ile sarayın yüksek erkanına ait 200 eser açık artırmaya çıkarıldı

Osmanlı sultanları ile sarayın yüksek erkanına ait 200 eserin yer aldığı ‘Hanedan Koleksiyonu’, Arthill Müzecilik tarafından düzenlenen “Müzelik ve Koleksiyonluk Sanat Eserleri Müzayedesi” kapsamında açık artırmayla satışa sunuldu. Müzayedenin öne çıkan eserleri arasında Sultan Abdülhamid Han’a ait altın murassa cep saati yer alıyor. 1 dolardan satışa çıkarılan saatin değeri, 60 bin dolara yükseldi.

Müzayedede ayrıca, Sultan Abdülhamid Han’ın halifeliğinde yapılmış Kabe kuşağı, Sultan Abdülhamid’in emri ile Hıdiv Abbas Hilmi Paşa’nın yaptırdığı Kabe puşidesi, Sultan Mehmet Reşad’ın altın murassa sigara tabakası, Şeker Ahmet Paşa’nın saray için yaptığı başyapıt tablosu, Hoca Ali Rıza’nın peyzajı, Fausto Zonaro’nun bir İstanbul tablosu, Şeyh Hamdullah’ın murakkası bulunuyor.

Sultan Abdülhamid’in kızı Ayşe Sultan, Enver Paşa, Enver Paşa’nın annesi Aişe Pervin Hanım, Sadrazam Damat Ferid Paşa, Abbas Hilmi Paşa, Mehmet Ali Paşa, Mehmet Nazif Efendi, Mehmed Cemil Paşa, Necmettin Molla Kocataş ile eski İsveç Başbakanı Karl Staaff’a ait eşyaların yanı sıra Bonapart Hanedanlığına ait eserler de müzayedede satışta.

CANLI AÇIK ARTIRMA 14 AĞUSTOS’TA

Koleksiyon, teklif usulü, 1 dolar başlangıç fiyatı ile satışa çıkarıldı. 2 Ağustos’tan itibaren teklif verilmeye başlanan müzayede, “www.arthill.com.tr” adresi üzerinden 14 Ağustos’ta saat 15.00’da çevrimiçi olarak canlı açık artırma ile düzenlenecek.

Ve saltanat bitiyor