Osmanlı Hanedanı torunu hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 19 Ocak 2021 Salı 11:01 am - Güncelleme: 19 Ocak 2021 Salı 11:01 am

Osmanlı hanedan reisi Dündar Abdülkerim Osmanoğlu (88),Şam’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Osmanoğlu’nun vefatıyla ilgili II. Abdülhamid’in torunu, Yeniden Refah Partisi kurucular kurulu üyesi ve Genel Başkan Fatih Erbakan’ın Başdanışmanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, “Amcam Dündar Efendi’nin ciddi sağlık sorunları vardı ve kendileri Suriye-Şam’da savaş ortamında bulunuyordu. Türkiye’ye getirmek için yoğun uğraş içerisindeydik fakat maalesef buna muvaffak olamadık. Bu nedenle çok üzgünüz. Milletimizin başı sağ olsun” açıklaması yaptı.

DÜNDAR ABDÜLKERİM OSMANOĞLU KİMDİR?

20 Aralık 1930’da Suriye’nin Şam kentinde doğan Şehzade Dündar Abdülkerim Osmanoğlu’nun babası Mehmed Abdülkerim Efendi, Sultan 2. Abdülhamid’in en büyük oğlu olan Mehmed Selim Efendi’nin tek oğluydu.

1924 yılında Osmanlı Hanedanı üyelerinin yurt dışına çıkarılması esnasında Beyrut’a gittiği öğrenildi. Mehmed Abdülkerim Osmanoğlu, Şam’da evlenirken, 1930 ve 1932 yılında Harun ve Dündar adında iki çocuğu oldu. Mehmet Abdülkerim Efendi, 1935 yılında hayatını kaybetti.

Mehmed Selim Efendi’nin ise 1937 yılındaki vefatının ardından, Harun ve Dündar Osmanoğlu’nun annelerinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün seneleri boyunca hayat mücadelesi veren ailenin Harun Efendi kolu, 1974 yılında hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinin ardından Şam’dan İstanbul’a yerleşti.

Dündar Abdülkerim Osmanoğlu da seneler evvel Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını almasına karşın Şam’da kaldı.