Osmaniyeli depremzedenin hasarlı evini yıktılar, konteyner vermediler! “Açıktayım ben burada”

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2023 Cumartesi 1:57 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2023 Cumartesi 1:57 pm

Osmaniye Sumbas’ta, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan evlerin yıkım işleri sürüyor. 60 yaşındaki depremzede Selvi Ziyan, “Evim ağır hasarlı olduğundan yıkım kararı verdiler. Evimi ekip geldi yıktılar. Ne konteyner verdiler ne bir şey verdiler. Açıktayım ben burada. Ne yapayım sıcakta; böyle aç susuz. Suyum da yok kestiler” dedi.

Sumbas ilçesine bağlı Armağanlı Köyü Gökçeliler Mahallesi’nde ağır hasar olan evlerin yıkımı sürüyor. Erkek kardeşi ile birlikte kalan Selvi Ziyan, evlerinin depremde ağır hasar alması sebebiyle yıkım ekipleri tarafından yıkıldığını ancak kalacak yeri olmadığını söyledi.

Yüreğir Kaymakamı deprem yardımlarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklandı

“AÇIKTAYIM BEN BURADA”

Selvi Ziyan şunları söyledi:

“Evim ağır hasarlı olduğundan yıkım kararı verdiler. Evimi ekip geldi yıktılar. Ne konteyner verdiler ne bir şey verdiler açıktayım ben burada. Öyle burada ne yapayım sıcakta burada böyle aç susuz suyum da yok kestiler. Burada böyle yaşıyorum ne yapayım? Yemekte komşu geldi şuradan onunla şurada olandan yemek pişirdi verdiler bana. Her şeyim burada dışarıda benim yiyeceğim, içeceğim, ekmeğim, yemeğim. Burada bunun altında mecbur olarak yatmak kalkmak zorundayım başka bir gidecek yerim yok, sığınağım yok. Gece yılan geldi, zor kendimi kurtardım, birader zor beni kurtardı. Gelmiş yatağın altına. Hava biraz bulandı geri sabahleyin biraz değişmişti korktum, her şeyim dışarıda. Konteyner istiyorum, ne yapayım ben dışarıda? Açıktayım ben burada, her şeyim açıkta”