Osmaniye’de toplu ulaşım zammı öğrencilerin belini büktü!

Yayın tarihi: 30 Ocak 2023 Pazartesi 6:17 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2023 Pazartesi 6:17 pm

Cumhur İttifakı’nın kalesi Osmaniye’de toplu taşımaya zam geldi. Öğrenci tarifesi 4 liradan 5 liraya normal tarife de 6,5 liradan 9,5 liraya çıktı. Sivas’tan kente okumaya gelen üniversite öğrencisi Yasin Geçgin, “Yemek parasını otobüse veriyoruz, yarı aç geziyoruz okulda” dedi.

Osmaniye’de, şehir içi toplu taşıma ücretlerine en son 25 Mart 2022 tarihinde yapılan zamların ardından fiyatlar tekrar güncellendi. Öğrenciler için 4 TL olan ücret 5 TL’ye, vatandaşlar için 6,5 TL olan ücret 9,5 TL’ye ve 8 TL olan kartsız binişler ise 12,5 TL’ye çıktı. Öğrenciler, yapılan zamlara tepki gösterdi.

“YEMEK PARASINI OTOBÜSE VERİYORUZ, YARI AÇ GEZİYORUZ”

Korkutata Üniversitesi Tekstil Bölümü 2. sınıf öğrencisi Yasin Geçgin, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Otobüse biniyoruz, öğrenciyiz. Gidiş-geliş bizim için çok zor oluyor. Kart olmayınca 12,5 lira ödemek bir öğrenci için çok zor. Bu devirde zaten zor para bulunuyor. Gereği yapılırsa mutlu oluruz. Sivaslı öğrenciyim, buraya geliyorum, burada okuyorum şimdi. Oradaki fiyatlarda hemen hemen aynı. Ben bayağıdır burada okuyorum ama Sivaslıyım. Sivas’ta da aynı durumla karşı karşıyayız, genel olarak hayat pahalılığı var. 9,5 lira kartlıysa, eğer kart yoksa 12,5 lira, yani pahalı. Günde 3-4 defa biniyoruz, maalesef 30-40 lira çıkıyor. Yemek parasını otobüse veriyoruz, yarı aç geziyoruz okulda.”

Bir ilde daha ekmeğe zam geldi!