Osmaniye, Mersin, Adana yanıyor! Evler boşaltıldı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2021 Perşembe 10:08 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 10:00 am

Türkiye 2 gündür yangın felaketiyle karşı karşıya. Dün başlayan ve etkileri hala devam eden yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor. Mersin, Osmaniye ve Adana’da devam eden yangınlarda bazı evler boşaltıldı.

Üç ilde devam eden yangında alevler kısa sürede yayıldı. Kamp alanları ve evler tahliye edildi, bazı hayvanlar öldü.

MERSİN’DE 2 NOKTADA YANGIN

Mersin’in Aydıncık ilçesinde dün başlayan orman yangını, ikinci gününde devam ediyor. İlçeye bağlı Pembecik Mahallesi’nde öğle saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın, poyrazın etkisiyle hızla büyüdü. Tedbir amaçlı 5 köyün boşaltılmasına neden olan yangına, dün havanın kararmasından dolayı havadan müdahaleye ara verildi.

Poyrazın şiddetli olması nedeniyle havadan müdahalenin güçlükle gerçekleştiği belirtildi. Karadan ve havadan yangına müdahale devam ederken. Yangının, Aydıncık ilçe merkezindeki yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladığı öğrenildi. Öte yandan Bozyazı ilçesindeki yangının gece saatlerinde kontrol altına alındığı belirtildi.

Silifke ilçesinin İmamuşağı Mahallesi’nde bulunan Boğsak Koyu’ndaki ormanlık alanda da yangın çıktı. Etkili olan rüzgar nedeniyle alevler kısa sürede yayılınca sahil yakınlarındaki çadır kamplar ve evler tahliye edildi. Bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi.

OSMANİYE YANGINININDA 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki orman yangını ikinci gününde devam ediyor. Gece boyu karadan devam çalışmalara, havanın aydınlanmasıyla havadan da destek verilmeye başlandı. İlçeye bağlı Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda dün saat 13.00 sıralarında çıkan yangın, ikinci gününde poyrazın da etkisiyle devam ediyor. Dün havanın kararması nedeniyle ara verilen havadan müdahaleye günün ışımasıyla birlikte tekrar başlandı. Yerleşim yerlerine sıçrayan, evlerin ve bahçelerin yandığı, ahırlardaki hayvanların da öldüğü yangın, gece karadan yapılan müdahaleye rağmen kontrol altına alınamadı. Poyrazın etkisiyle hızla büyüyen yangını söndürmek için ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor. Öte yandan Osmaniye merkeze bağlı Dereobası Mahallesi’ndeki orman yangını ise gece saatlerinde kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Dereobası Mahallesi’ndeki orman yangınını çıkardığı şüphesiyle gözaltına alınan 6 kişinin sorgusunun ise devam ettiği bildirildi.

Anadolu Ajansı’nın aktarımına göre, Osmaniye’de dün çıkan ve kontrol altına alınan Dereobası mevkisindeki orman yangınıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

ADANA

Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Adana Valisi Süleyman Elban, Kozan ilçesinde çıkan orman yangın nedeniyle 5 köydeki vatandaşların tahliye edildiğini, 2 köyde ise tahliye için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Manavgat’ta orman yangını | Bir yurttaş hayatını kaybetti

5 il alev alev!