Osman Şiban hakkında dava açıldı

Yayın tarihi: 6 Aralık 2021 Pazartesi 5:40 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2021 Pazartesi 5:40 pm

Helikopterden atıldığı iddia edilen Osman Şiban hakkında, örgüt üyesi olduğu iddiası ile dava açıldı.

Van’ın Çatak ilçesinde geçtiğimiz yıl Servet Turgut ile birlikte helikopterden atıldığı iddia edilen Osman Şiban hakkında iddianame hazırlandı. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hazırlanan iddianame Van 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianame, Şiban’ın ikametgâhı nedeniyle “yetkisizlik” kararı verilerek, dosya Mersin’e gönderildi.

MİLİSLİK İDDİASI

İddianamede, Şiban’ın “milislik faaliyetlerinde bulunduğu, örgütün talimatıyla kırsal alana lojistik, yaşam malzemesi aktarımı yaptığı” iddia edildi.  Van ve Şırnak kırsalında bulunan bazı bölgelerinin örgüt üyeleri tarafından kullanıldığına dair istihbarat bilgisi alındığı kaydedilen iddianamede, örgüt üyelerinin Surik Mezrası’nda Şiban’ın evinden erzak ve yaşam malzemesi altığı ve irtibat kurduğu ileri sürüldü. İddianamede, şu ifadelere yer verildi:

“Tüm bu deliller ışığında şüphelinin örgüte mali yardım toplama, örgütten mali yardım alma faaliyetleri içerisinde yer aldığı, örgütün kırsal alanda faaliyet yürüten üyelerle sürekli irtibat halinde olduğu, örgütten gelen emir ve talimatlara göre hareket ettiği, kırsal alandaki örgüt üyelerinin ihtiyaçlarını karşıladığı, örgüt mensuplarına milislik yaptığı ve lojistik destek sağladığı anlaşılmakla, eylem ve faaliyetlerindeki süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk durumu da dikkate alındığında kişinin suç işlediği…”