Osman Öcalan öldü

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 8:43 am - Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi 5:45 pm

İstanbul seçimlerinden önce AKP’nin TRT’ye çıkardığı PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, tedavi gördüğü hastanede bu sabah 04.30 sularında öldü. Rudaw’da yer alan habere göre Öcalan, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Osman Öcalan’ın temmuz ayında felç geçirdiği iddia edilmişti. Osman Öcalan’ın oğlu Velat Osman yaptığı açıklamada, babasının sağlık durumunun bir süredir kötü olduğunu belirterek geçirdiği beyin felci nedeniyle hareket kabiliyetini ve konuşması yetisini tümden kaybettiğini söylemişti.

MEHMET ÖCALAN’DAN AÇIKLAMA

DHA’nın aktardığına göre; İmralı’da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın, Irak’ın Erbil kentinde fırıncılık yapan kardeşi Osman Öcalan, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan Şanlıurfa’daki kardeşi Mehmet Öcalan, “Uzun süredir Osman ile görüşmüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yaşıyoruz.

Kardeşimizin cenazesinin Türkiye’ye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ağabeyime durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritası çizeceğiz” dedi.

OSMAN ÖCALAN KİMDİR?

1958 Şanlıurfa doğumlu olan Osman Öcalan, 1978 yılında Libya’da eğitim gördükten sonra terör örgütü PKK’ya katıldı. 1986’da PKK’nın merkez komitesine, 1990’larda ise PKK’nın üst düzey komitesine katılarak PKK’nın fiilen kumandan muavini oldu. Ancak 1992’de iki ana Iraklı Kürt partisiyle (KDP ve KYB) ateşkes anlaşması imzaladıktan sonra PKK tarafından hapsedildi.

1994 yılında bir PKK’lı terörist ile evlenmek için örgütten ayrıldı. Daha sonra PKK’ya katılan Öcalan, 2004 yılında tekrar  ayrıldı. Son olarak Osman Öcalan İstanbul seçimleri öncesi AKP tarafından TRT’ye çıkarılmıştı.

AKP iktidarı Öcalan ailesine sarıldı… Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan TRT’ye çıktı!

Bülent Turan’dan ilginç çıkış: Osman Öcalan TRT’ye çıkmadı