Osman Kavala’nın yeniden yargılanma talebini görecek mahkeme heyeti değişti!

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2024 Salı 3:48 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2024 Salı 5:10 pm

Gezi Direnişi Davası’ndan tutuklu olan Osman Kavala’nın yeniden yargılama talebini görecek mahkemenin heyeti değişti.

Gezi Direnişi Davası’ndan Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin, Kavala’nın yeniden yargılanması için başvuruda bulundu. Zengin, yeniden yargılanma kararının görüşmesine Gezi Direnişi Davası’nda karar veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Üyelerinin katılmamasını talep etti. Talebin ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi 9 Mayıs’ta bu talebi kabul etti ve yeni bir heyet oluşturulmasına karar verdi. Bu karara göre ilk yargılamayı yapan ve ceza kararlarının altında imzası bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üyelerinden Mesut Özdemir ve Murat Bircan heyetten çıkartıldı.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

Yeniden yargılamaya bakacak heyetin başına 24. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şenol Kartal, başkan olarak görevlendirildi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yer alan ancak Gezi Parkı kararına katılmayan hakimlerden Mücahit Kemal Yamak ve Enes Duman ise üye hakim olarak değerlendirildi.

Osman Kavala’nın yeniden yargılama talebini yeni oluşturulan bu heyet değerlendirecek.

 

Osman Kavala’dan yeniden yargılama çıkışı

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Saymaz, şunları ifade etti:

“Gezi Parkı davasında sürpriz bir gelişme oldu. Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in başvurusu üzerine yeniden yargılama talebine bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değiştirildi. Gezi Parkı Davası’nda karar veren başkan ve üye çekilerek, yeni bir heyet oluşturuldu.”

 

Kaynak: TELE1