‘Osman Kavala’nın tutukluluğuna da beraatine de Erdoğan karar verdi’

Yayın tarihi: 19 Şubat 2020 Çarşamba 7:51 am - Güncelleme: 19 Şubat 2020 Çarşamba 7:51 am

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Osman Kavala hakkında yeniden gözaltı kararı verilmesine tepki gösterdi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Gezi Davası’nda tahliyesine ve beraatına karar verilen Osman Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltı kararı verimesine tepki gösterdi.

Osman Kavala hakkında yeniden gözaltı kararı!

Silivri Cezaevi önünde Osman Kavala’nın tahliyesini beklerken yeniden gözaltı kararı alındığı öğrenen HDP’li Garo Paylan Artı TV’ye süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP’li Garo Paylan’ın Artı TV’ye yaptığı açıklamalar şöyle:

“Bu 5 saat içinde neler olduğunun peşine düşeceğim. Belliki devlet içinde belli kanatlar kavgaya giriştiler. Belli ki yine Osman Kavala’nın tutukluğuna da beraatine de Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verdi. Bugünkü karar da ona aitti. Ki belli bir pazarlık çerçevesinde olmuştur.

Osman Kavala için verilen gözaltı kararına tepki yağdı!

Ama devlet içerisinde başka kanatlarda bir şekilde yeni bir hamle yaptılar. Erdoğan’la veya Erdoğan’a rağmen bunu yaptılar. Bu anlamda bunun da peşine düşmemiz lazım.

5 saat içerisinde neler oldu? Hangi savcılar, hangi hakimler, hangi siyasetçilerle görüştü? Bunların araştırılması lazım. Belli ki siyasi bir kararla beraat ettirilen Osman Kavala, tekrar başka siyasi kararlarla başka siyasi basınçlarla başka uyduruk bir davadan dolayı tutuklama kararı verildi. Ben bundan dolayı utanç duruyorum.”

Gezi Davası’nda verilen karar sonrası yandaşlar çılgına döndü