Osman Kavala’nın kurucusu olduğu Anadolu Kültür’den Gezi Davası açıklaması

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 7:19 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 7:19 pm

Gezi Davası’nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala’nın kurucusu olduğu Anadolu Kültür, Gezi Davası ilişkin  açıklama yaptı. Platform, verilen hapis cezalarını ve tutuklama kararlarını kabul etmediklerini duyurdu.

Gezi Davası’nda iş insanı Osman Kavala,  “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Davada yargılanan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi , “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçundan 18’er yıl hapis cezası aldı.

Osman Kavala’nın kurucusu olduğu Anadolu Kültür, verilen tutuklama ve cezalarla ilgili sosyal medya plaftormlarından açıklama yayımladı. Anadolu Kültür’ün açıklaması şöyle:

“Anadolu Kültür’ün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’ya dört buçuk yılı aşan haksız tutukluluğu sonunda verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını; Gezi Davası’nda tutuksuz yargılanan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu’nun mevcut ve eski üyeleri Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Mine Özerden, danışmanlarımızdan Çiğdem Mater ile Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’a verilen 18’er yıl hapis cezası ve tutuklama kararını kabul etmiyoruz. Adil, eşit ve özgür bir toplum için mücadele eden Osman Kavala ve diğer yedi isim için adalet yerini bulana dek, davanın takipçisi olmayı kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz”

 

Özgür Özel: Gezi Davası’nda darbecisiniz kararını veren hakimin eşi FETÖ’den hapis yattı