Osman Kavala’nın avukatı: Siyaset Kavala’nın tahliye edilmesini isterse, tahliye olur

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 6:29 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2021 Perşembe 6:29 pm

Torba davaya dönüştürülen Gezi davasının duruşması öncesi Osman Kavala’nın avukatı İlkan Koyuncu duruşma ile ilgili açıklama yaptı. Koyuncu, “Siyaset, Osman Kavala’nın yarın tahliye edilmesini isterse, Kavala yarın tahliye edilecek” ifadelerini kullandı.

Yarın (26.11.2021) torba davaya dönüştürülen Gezi davasının duruşma günü. 1486 gündür tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın avukatı İlkan Koyuncu, “Konu bir hukuki kararın çok ötesinde. Hukuki bir karar beklemek mümkün değil. Tamamen siyasi bir karar olacak. Siyaset, Osman Kavala’nın yarın tahliye edilmesini isterse, Kavala yarın tahliye edilecek. Siyaset tahliyesini istemezse Osman Kavala tahliye edilmeyecek.” açıklamasını yaptı.

Gerçek Gündem’den Sami Menteş’in haberine göre, Koyuncu, “Böyle torba davalarda, herkese isnat edilen suçlama farklı olduğu için sağlıklı bir sonuca ulaşmak, delilleri değerlendirmek çok daha zor oluyor. Çok daha kaotik bir ortam oluyor. Uzun süren bir yargılama oluyor. Yargılama uzun sürünce de birçok hak ihlali, olumsuzluk gündeme geliyor.” ifadelerini kullandı.

Kavala yargılanması ile ilgili, “Adil bir yargılama yapılmasına imkân kalmadığından, bundan sonra duruşmalara katılmamın ve savunma yapmamın anlamsız olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandığı için yarınki duruşmaya katılması beklenmiyor.

Avukat Koyuncu, “Kendisi savunma yapmayacak, biz avukatları olarak duruşmada kendisini temsil edeceğiz, orada olacağız. Ama savunma yapıp yapmama konusunu değerlendireceğiz ona göre bir karar vereceğiz. Müvekkilimizin açıklamasını destekler bir şekilde hareket edeceğiz” bilgisini verdi.

Koyuncu şu ifadeleri kullandı:

“Konu bir hukuki kararın çok ötesinde. Hukuki bir karar beklemek mümkün değil. Tamamen siyasi bir karar olacak. Siyaset, Osman Kavala’nın yarın tahliye edilmesini isterse, Kavala yarın tahliye edilecek. Siyaset tahliyesini istemezse Osman Kavala tahliye edilmeyecek. Yani bu kadar siyasileşmiş bir konuda mahkeme heyetinin karar vermesini beklemek hayalcilik olur. Verilen karar mahkeme karar değil siyasi karar olacak.”

Kur artışını protesto edenleri Yeni Akit yazarı hedef gösterdi: Cezaevinde bir değil, yüz Osman Kavala olur