Osman Kavala tahliye için seçimi işaret etti

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2022 Cuma 6:23 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2022 Cuma 6:26 pm

Gezi Davası karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala, kararın bozulması için seçim sonrasını işaret etti.

Avukatları aracılığıyla Halk Tv’den Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan iş insanı Osman Kavala, mahkumiyet kararının bozulmasına yönelik soruya “Bu kararın Yargıtay’da bozulacağına inanıyorum. Ama seçimlerden önce kararın bozulacağına ihtimal vermiyorum.” yanıtını verdi.

“SEÇİMLERDEN ÖNCE KARARIN BOZULACAĞINA İHTİMAL VERMİYORUM”

Gezi davası nedeniyle tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, “Ne zaman serbest kalacağınızı düşünüyorsunuz, umudunuzu koruyor musunuz?” sorusuna “Bu kararın Yargıtay’da bozulacağına inanıyorum. Ama seçimlerden önce kararın bozulacağına ihtimal vermiyorum. Zira bu kurgu ve karar önümüzdeki süreçte iktidar tarafından kullanılmak istenecek kanaatindeyim. Seçimlerden sonra bir iktidar değişikliği olması ve yeni iktidarın, 6 partinin mutabakat metninde vurgulandığı gibi, evrensel normlara göre çalışan bağımsız bir yargının tesisine öncelik vermesi halinde, sadece Gezi davasında mahkum olanlar değil hukuksuz olarak tutuklanan, hüküm giymiş olan bütün yurttaşlarımızın özgürlüklerine kavuşmalarının da yolu açılabilir” yanıtını verdi.

Kavala ayrıca “Bu kararın, yargının içine düştüğü durumun vahametinin, bunun tüm yurttaşlar için yarattığı tehlikenin olanca açıklığıyla anlaşılmasına katkı yaptığını düşünüyorum. Bu bağlamda sözlerimizin daha dinlenebilir olduğunu düşünüyorum. Bağımsız, evrensel hukuk normlarına göre çalışan yargının demokrasinin temel şartı olduğunu daha etkili biçimde anlatabileceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Osman Kavala: Yüz binlerin özgürlük talebiyle sokağa çıkmasını Soros’a bağlamak beyhude bir çaba