291 gündür haber yok! ‘Hapse de atsalar Gülistan’dan vazgeçmeyeceğiz’

Yayın tarihi: 22 Ekim 2020 Perşembe 3:36 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 3:36 pm

Tunceli’de 291 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun abisi Osman Doku, “Bizi hapse atsalar da biz Gülistan’dan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu

Çalışmalara ilişkin PİRHA’ya konuşan ağabeyi Osman Doku, “Kız kardeşimin suda olduğuna inanmıyorum. Dalgıçlarla konuştum suda olmadığını söylüyorlar, kimse inanmıyor suda olduğuna” dedi.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 291 gündür haber alınamıyor. Tunceli’de 5 Ocak tarihinden bu yana kayıp olan Gülistan Doku’yu arama çalışmaları 14 Ekim’de Uzunçayır Baraj Gölü’nde devam ediyor.

“EN UFAK BİR İZ YOK”

Gülistan Doku’nun ağabeyi Osman Doku, “En ufak bir iz yok. Suyun dışında, Zainal’ın üstüne daha çok gitselerdi şu ana kadar bir sonuç alınmıştı. En azından 24 saat gözaltına alınsın o zaman Gülistan’ı daha çabuk bulabiliriz. Suda olsa dahi Zainal biliyor ama suda değil. 10 aydır en azından çantasını ya da hırkasını bulurduk binlerce dalgıç girdi hiçbir sonuç alamadık. Ama Zainal’ın yargılandığına inanmıyoruz. Telefonuna, bilgisayarına el konulsaydı şimdi rahatlıkla çözülmüş olabilirdi” dedi.

“KİMSE BİZDEN GÜLİSTAN’I UNUTMAMIZI BEKLEMESİN”

Tunceli’nin her tarafında kameranın olduğunu söyleyen Osman Doku, “Bu coğrafyada yalnızca Tunceli’de değil Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Hakkâri’de olsun artık şehrin içini bırakın dışında bile kameralar var. Yani gerçekten isteselerdi bulabilirlerdi. Kimse bizden Gülistan’ı unutmamızı beklemesin, üzerinden 100 yıl da geçse ne olduğunu sormaya devam edeceğiz. Bizi gözaltına alsalar bizi hapse atsalar da biz Gülistan’dan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.