Osman Çur davasında mütalaa verildi! Sanık kaçmış olabilir

Yayın tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba 11:45 am - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 1:06 pm

17 yaşındaki yeğenine cinsel saldırıdan tutuklanan ve tahliye edildiğinde davul zurnayla karşılanan Osman Çur’un yargılandığı davanın 4’üncü duruşması görüldü. Savcılık tutuklama istedi fakat mahkeme bu talebi reddetti.

Mardin’de 17 yaşındaki yeğenine cinsel saldırıdan tutuklanan ve tahliye edildiğinde davul zurnayla karşılanan Osman Çur’un yargılandığı davanın duruşmasına bugün Mardin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sanık Osman Çur ve avukatının katılmadığı duruşmada savcılık mütalaa sundu. Savcılık Çur’un ‘Nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Savcılık Çur için tutuklama talebinde de bulundu. Savunmaların ardından mahkeme heyeti tutuklanma talebini reddederek duruşmayı 22 Aralık 2021 tarihine erteledi. Çur hakkında adli kontrol uygulanacak.

“KAÇMIŞ OLABİLİR”

Duruşmanın ardından TELE 1’e konuşan aile avukatı Dilan Koç, sanık ve avukatın katılmadığını hatırlatarak, “Biz mütalaa savunmak vermek için süre istedik. Sanığın tutuklu yargılanması gerektiğini talep ettik. Mahkeme tutuklama istemedi. Gerekçe de sunmadı. Fakat bizim aldığımız duyumlar var. Hem diğer duruşmaya gelmedi sanık hem de kaçmış olabileceğini düşünüyoruz. Bunu mahkeme de de dile getirdik ve kayda girdi. Aileden aldığımız bilgilere göre eşyalarını da satmış.” dedi.

Hakimden amcasının cinsel istismarına uğrayan çocuğa: Neden bağırmadın?