Oscar’da Komünist Manifesto çağrısı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2020 Pazartesi 1:20 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2020 Pazartesi 1:21 pm

92. Akademi Ödülleri‘nde ‘American Factory’ isimli kısa belgeselle ödül alan Julia Reichert, konuşmasında ‘Eğer dünyadaki tüm işçiler birlik olursa hayatlarının iyileşebileceğine inanıyoruz” sözleriyle sosyal medyada beğeni topladı.

Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 92. Akademi Ödülleri Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda sahiplerini buldu.

Oscar ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar

‘En İyi Kısa Belgesel’ ödülünü alan yönetmen Julia Reichert’ın konuşmasında Komünist Manifesto’dan bir cümleye yer vermesi sosyal medyada çok sayıda paylaşım aldı.

Ödülü almak üzere sahneye çıkan Reichert, “Filmimiz Ohio ile Çin’de geçiyor. Ancak bu film insanların işçi üniformalarını giyip ailelerini geçindirmeye çalıştığı her yer için olabilirdi. İşçi sınıfının hayatı bugünlerde çok daha zor bir halde. Eğer dünyadaki tüm işçiler birlik olursa hayatlarının iyileşebileceğine inanıyoruz” dedi. Reichert’in bu ifadeleri, Komünist Manifesto’da geçen “Dünyanın bütün işçileri, birleşin” ifadelerine benzetilerek sosyal medyada çok sayıda paylaşım aldı.

Oscar 2020’ye damga vuranlar… Kadın yönetmen protestosu, azil göndermesi

Çinli şirket Fuyao’nun ABD’nin Ohio eyaletindeki fabrikasının hikayesini anlatan belgesel, Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama’ya ait Higher Ground Productions isimli prodüksiyon şirketinin Netflix için ürettiği ilk belgesel olma özelliğini taşıyor. ​Belgeseli Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla kutlayan Barack Obama, “Amerikan Factory’nin arkasındaki film yapımcıları Julia ve Steven’ı, ekonomik değişimin insani sonuçları hakkında böylesine karmaşık ve hareketli bir hikaye anlattıkları için tebrik ediyorum. İki yetenekli ve iyi insanın Higher Grund’un yayını için Oscar’ı eve götürdüğünü görmekten memnunum” ifadelerini kullandı.