Örümcek adam kıyafeti nedeniyle polisin camiden yaka paça çıkardığı genç: Şu an yürüyemiyorum

Yayın tarihi: 11 Nisan 2024 Perşembe 10:42 am - Güncelleme: 11 Nisan 2024 Perşembe 10:42 am

Örümcek Adam kostümüyle bayram namazı için girdiği camiden polis tarafından yaka paça çıkartılan Ayaz Koç, polisin uyguladığı şiddet yüzünden yürüyemediğini söyledi. Koç, “Böyle bir olay yaşamak istemedim. İnsanlara belki moral veririm, mutlu ederim dedim” diye konuştu.

Örümcek Adam kostümüyle 81 kenti gezip, çocukları sevindirmek için İzmir’den yola çıkan, 32’nci şehir olarak geçen hafta İskenderun’a gelen Ayaz Koç, kostümüyle Kaptan Paşa Camisi’nde bayram namazı kılınca cemaat polise ihbar etti. Çevredeki sivil ve resmi polisler Koç’u yaka paça dışarı çıkardı.

Olayın yankı bulmasının ardından Koç bir video yayınladı. Sakatlanan ayağını çeken genç “Şu an yürüyemiyorum” dedi. Ayaz Koç videoda şu ifadeleri kullandı:

“İnsanlar beni deprem bölgelerinde tanıdı. Gönüllü olarak çocuklarla ilgilendim. Bayram namazına gittim. Namazın ikinci rekatında hoca vaaz verirken birden polisler geldi. Beni yere yatırdılar, ters kelepçe yaptılar. Ayağıma bastılar, tartakladılar. Ayağım zaten şu durumda. Şu an yürüyemiyorum. Ben gerçekten hayallerini yapan gencim. Böyle bir olay yaşamak istemedim. İnsanlara belki moral veririm, mutlu ederim dedim ama… İskenderun’da saat 07.15 sıralarında bu olayı yaşadım. Şu an ayağım çok ağrıyor. Hayallerimden vazgeçmeyeceğim.”

Örümcek adam kostümüyle camiye giden genç polis tarafından çıkartıldı

Kaynak: TELE1