Ortaokul öğrencisi dert yandı: Okulda yemek yemeyip evden getirdiğim elmayla idare ediyorum

Yayın tarihi: 26 Aralık 2021 Pazar 4:07 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2021 Pazar 4:38 pm

Ortaokulda öğrenim gördüğünü söyleyen bir çocuk, dolardaki düşüşün henüz etiket fiyatlarına yansımamasını eleştirdi. Okulda para harcamamak için sadece atıştırmalık şeyler satın alabildiğini söyleyen çocuk, “Evden getirdiğim elmayla idare ediyorum” dedi.

Yol Tv’nin sokak röportajına konuşan ve 7’nci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen çocuk, ülkedeki ekonomik krizden dert yandı. Test kitaplarından ekmeğe kadar her şeyin pahalı olduğunu söyleyen çocuk, dolardaki düşüşün henüz fiyatlara yansımamasını eleştirdi.

“HAFTADA SADECE BİR KERE DIŞARDA YİYEBİLİYORUM”

Okulda tost dahi yiyemediğini söyleyen 7’nci sınıf öğrencisi şu ifadeleri kullandı:

“Dolar 11 liraya düşmüş diyoruz ama hala kitaplar aynı fiyatta. Geçen sene 70 liraya aldığım kitap 120 lira olmuş. Öğrenciyim cebimde sadece minibüs için para taşıyorum. Dolar düşmüşse marketteki fiyatlar niye düşmüyor. Dershaneye gitmek istiyorum ama gidemiyorum. İki sene önce yediğim tost 2 liraydı şu an 7 lira. Okulda yemek yiyemiyorum. Haftada sadece bir gün dışardan yemek yiyebiliyorum. Okulda sadece atıştıracak şeyler yiyorum, evden getirdiğim elmayla idare ediyorum. Test kitaplarının ekmeğin suyun daha ucuz olduğu bir ülkede yaşamak isterdim.”

Ekonomi kötü diyen çocuklara ‘dağa çıkın’ dedi