Orta Doğu karışıyor! İran Irak’taki Mossad binasını vurdu

Yayın tarihi: 16 Ocak 2024 Salı 10:03 am - Güncelleme: 16 Ocak 2024 Salı 10:34 am

İran Devrim Muhafızları, Irak’ın Erbil kentinde İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad’ın karargahının da balistik füzelerle hedef alındığını bildirdi.

İran, bölgedeki terörist grupların ve casusların karargahlarına balistik füzelerle saldırıları kapsamında Irak’ın Erbil kentinde İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad’ın karargahını da balistik füzelerle vurduğunu iddia etti.

İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, saldırının İsrail’in, Devrim Muhafızları ve İran destekli milis grupların komutanlarının öldürülmesine karşı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, “İran’daki casusluk faaliyetlerinin ve terör eylemlerinin planlanmasının merkezi olan Mossad’ın Erbil’deki ana casusluk karargahlarından birinin imha edildiği” ifade edildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak’ın Erbil kentindeki füze saldırılarıyla ilgili haberlerin ardından bölgedeki “İran karşıtı terörist grupların ve casusların karargahlarını balistik füzelerle vurduğunu” açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından yayımlanan ikinci açıklamada, terör örgütü Suriye’de terör örgütü IŞİD’e ait hedeflerin de İran’dan fırlatılan balistik füzelerle bombalandığı aktarılmıştı.

İsrail gıda yardımı için toplanan binlerce Filistinliye kurşun yağdırdı!

Kaynak: TELE1