Orman Genel Müdürlüğü’nden ‘ağaç kesme’ talimatı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 9:57 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 9:57 am

TELE 1 programcısı Tuncay Mollaveyisoğlu, Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM), teşkilatlara ‘orman yangınlarıyla mücadele’ adı altında yol kenarındaki ağaçları kesme talimatı verdiğini yazdı.

Orman Genel Müdürlüğü, yol kenarlarında sağlı sollu 5 metre derinlikteki bütün ağaçların kesilmesi talimatını verdi. TELE 1 programcısı ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu’nun haberine göre, OGM’nin teşkilatlara gönderdiği yazıda orman yangınlarına karşı mücadeleden söz edilerek şu ifadelere yer verildi:

“Orman içi ve bitişiğinden geçen her türlü yolların kazı ve dolgu şevlerindeki ağaçlar tamamen kesilecek ve bu noktalardan itibaren her iki yönde topografik şartlar göz önüne alınarak 5 metre mesafede tamamen tıraşlama yapılarak yanıcı maddenin ortadan kaldırılması sağlanacaktır. Daha sonrasında ise 285 Sayılı tebliğin 3. bölüm 17. maddesine göre her iki yönde 25-50 metre mesafede ara ve alt tabakanın temizlenmesi ve bakım müdahaleleri ile yanıcı maddenin azaltılması sağlanacak gerekli durumlarda kapalılık bire kadar indirilecektir.”

AKP’li vekilden orman katliamı itirafı! Suçu Orman Genel Müdürü’ne attı