Orman Genel Müdürlüğü, Murat Emir’in iddialarına yanıt verdiği tweet’ini sildi

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 5:43 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 6:30 pm

Orman Genel Müdürlüğü, “Hava ve kara araçları için 1.5 milyar TL bütçe ayrıldı” tweet’ini sildi, CHP’li Murat Emir’den 3 soru geldi.

Orman Genel Müdürlüğü, “OGM 2021 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın mevsiminin başlamasıyla çalıştırılmaya başlanan hava ve kara araçları için toplam 1.5 milyar TL bütçe ayrılmış olup yıl sonuna kadar harcama yapılacaktır” açıklamasının yer aldığı tweet’ini sildi. CHP’li Murat Emir, tweet’in silinmesinin ardından OGM’ye sosyal medya hesabından 3 soru sordu.

SİLİNEN TWEET’TE “HAVA VE KARA ARAÇLARI 1.5 MİLYAR TL BÜTÇE AYRILDI” DENİLMİŞTİ

Silinen tweet’te CHP milletvekili Murat Emir’in Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) Ormanspor kadın ve erkek basketbol takımına 40 milyon TL bütçe ayırdığı iddiasına, “Ormanspor için iddia edilen 40 milyon lira rakamı gerçeği yansıtmamaktadır” yanıtını verilmişti.

Tweet’te şu ifadeler kullanılmıştı: “Ormanspor için iddia edilen 40 milyon lira rakamı gerçeği yansıtmamaktadır. Spor yatırımlarımız kurumumuzun döner sermaye bütçesinden karşılanmakta olup 2 süper lig takımı ve bölge müdürlüklerimiz kanalıyla Türkiye çapında destek verdiğimiz amatör takımlara ayırdığımız bütçemiz 15 milyon liradır. Dolayısıyla haberde ortaya atılan iddialar gerçeklikten uzaktır.

Orman Genel Müdürlüğü 2021 yılı yatırım programında helikopter alımı projesine gösterilen 1000 lira ‘iz ödenek’ olup muhasebesel bir terimdir. Projenin halen devam eden bir proje olduğunu göstermek amaçlıdır. OGM 2021 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın mevsiminin başlamasıyla çalıştırılmaya başlanan hava ve kara araçları için toplam 1.5 milyar TL bütçe ayrılmış olup yıl sonuna kadar harcama yapılacaktır.”

EMİR, TWEET’İN SİLİNMESİ SONRASI 3 SORDU

CHP’li Emir, tweet’in silinmesinin ardından sosyal medya hesabından, “”OGM, iddialarımızla ilgili bu tweet’i attı ve yangınla mücadele için 1.5 milyar TL ayrıldığını, yıl sonuna kadar harcanacağını söyledi. Hemen peşine de sildi” diyerek, şu soruları yöneltti:

1- 1.5 milyar TL’lik kaynak nerede?

2- Ormanlar kül olduktan sonra mı harcayacaksınız?

3- Tweeti neden sildiniz?”