Orhan Aydın’dan CHP ve TİP’e Hatay tepkisi: Yanlış yaptılar

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 11:20 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 11:29 pm

Haber: BİŞAR ARSLAN

Tiyatrocu Orhan Aydın, AKP’nin kazandığı Hatay üzerinden CHP ve TİP’e yüklendi. Depremde kaybettiği kızı ve Hataylıları hatırlatan Aydın “Her şeyi anketlerle yaparsan geleceğin durum bu, yanlış yaptılar” dedi. 

Yerel seçimler geride kalırken, en çok merak edilen kentlerden biri olan Hatay’ı AKP adayı Mehmet Öntürk kazandı. Kentteki depremde kızı Eylem Şafak Aydın’ı kaybeden tiyatrocu Orhan Aydın TELE1’de konuk olduğu ‘Gerçeği İzinde’ programında Hatay seçim sonuçları üzerinden CHP ve TİP’e yüklendi.

CHP’ye Lütfü Savaş’ın, TİP’e de Gökhan Zan’ın adaylığı üzerinden tepki gösteren Aydın, AKP’nin seçimi kazanmasıyla kentteki ayrışmanın artacağını belirtti. Aydın şöyle konuştu:

‘BU DÜŞMANLIK DAHA FAZLA KARŞILIK BULACAK’

“Hatay benim gözyaşlarım, vicdanım, aklım, yüreğim. Benim canımdan bir parça da orada toprağa düştü. Bütün deprem bölgelerinde bu duyguları yaşayan insanlar var. Evet gidemiyorum fakat neredeyse günde iki, üç kez Hatay’la görüşüyorum. Orada olup bitenleri izliyorum. Mustafa Kemal’den birebir alarak ‘Hatay benim şahsim meselemdir’ diyen Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesi Hatay özelinde ve tüm deprem bölgesinde taş üzerine taş koymadığı ortadadır. Hatay’da sürdürülen tüm ayrıştırmalar karşılığını bulacak. 500 bin Suriyelinin bulunması, Alevilerin yaşadığı Samandağ ve Defne’nin ayrıştırılıp düşman edilmesi… Defne’de AKP’nin tüm hükümetleri boyunca tek çivi çakılmamıştır. Ne yol, ne eğitim sistemi vardır. Oraya açık düşmanlık yapılmıştır. Bu düşmanlığın önümüzdeki süreçte daha fazla karşılık bulacağını düşünüyorum.

AKP’de Van çatlağı: Bölücü mü sayılacaklar?

‘DAYANIŞMAYI KIŞKIRTMALILAR’

Hatay’ı ayağa kaldıracak olanlar Hatay’a gerçek anlamda sahip çıkacak olan yurttaşlardır. Depremde gördük STK’lar, TKP, EMEP vs. Neler yaptıklarını gördük. Esas çağrım bu dayanışmayı kışkırtacak bir zemin yaratmaktır. Bölgeye yardım eden insanların ‘AKP’ye oy verdiler’ diyerek çekilmesinden, insanların sahipsiz kalmasından korkuyorum. Orada halen gıda, su, ilaç yok. 85 milyon birleşmeli, dayanışmayı kışkırtmalılar.

CHP’nin Hatay itirazı sürüyor! Son oy farkı ne?

‘CHP YANLIŞ YAPTI, TİP MİSYONUNU BİTİRDİ’

CHP’li dostlarıma şunu söylemek istiyorum, yanlış yaptılar. Oradaki belediye başkanı aday gösterilmemeliydi. Gökhan Zan medya maymunu yapılmıştı. Kapı kapı dolaşmış; TİP ona sahip çıkarak oradaki misyonu ve nosyonunu bitirdi. Gökhan Zan 15 bin oy aldı. O yüzde 2 doğru bir CHP adayına yeterdi. Mevcut CHP adayı AKP’den devşirilmişti. CHP sürekli anket dedi, demek ki anketlerle olmayacak. Orası deprem bölgesi. Her şeyi anketlerle yaparsan geleceğin durum budur. Değişmesi gerekiyordu.”

Gaziosmanpaşa’da sayım bitti, CHP yeniden kazandı

 

 

 

Kaynak: TELE1