Organize Suçlar eski Şube Müdürü: AKP’nin iktidara gelmesiyle tasfiye edildik yerimize…

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2021 Perşembe 5:35 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 6:07 pm

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Başkanı Adil Serdar Saçan, “2002’de AKP’nin iktidara gelmesiyle bizler tasfiye edildik yerimize FETÖ’cü polisler ikame edildi.” dedi.

Balbay’dan çok konuşulacak ‘Sedat Peker’ iddiası: Kaynağı…

Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği programına konuk olan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Başkanı Adil Serdar Saçan, bir suç örgütünün ilişkili olduğu 4 kesimi açıkladı. Saçan, bir suç örgütünün ‘siyaset, besleme, kamu görevlileri ve iş insanları’ ile ilişki içinde olması gerektiğini söyledi.

Peker’in açıklamalarının üniversitelerde ders olarak anlatılabilecek klasik mafya örgütlenmesinin örneği olduğunu belirten Saçan, “Türkiye’de siyasetin yol verdiği, kamu yönetiminde yer alan grupların yol verdiği, iş adamlarının arkadan destek olduğu, basının da bunları parlattığı bir dönemdeyiz” dedi. Saçan, “1998’de İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nü kurduğumuzda içinde FETÖ’nün adamları vardı ama çok güçlü değillerdi. AKP’nin iktidarından sonraki süreçte emniyet örgütünü kontrol eder hale geldiler. 2002’de AKP’nin iktidara gelmesiyle bizler tasfiye edildik yerimize FETÖ’cü polisler ikame edildi.” şeklinde konuştu.

“BANA 20 SENEDİR…”

Saçan konuşmasının devamında ise “Suç örgütü liderleri çakarlı araçlarla korumalarla dolaşıyor bana 20 senedir silah ruhsatı vermiyorlar kendimi korumam için” diyerek isyan etti.