Organize suç örgütü lideri Sedat Peker Makedonya’dan sınır dışı edildi

Yayın tarihi: 19 Ocak 2021 Salı 11:17 am - Güncelleme: 19 Ocak 2021 Salı 5:38 pm

Cumhur İttifakı’na sıkı desteğiyle bilinen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Kuzey Makedonya’da gözaltına alınarak sınır dışı edildi. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Peker’in sınır dışı edilme gerekçesini ‘ülkede kalış amacına aykırı davranmak’ olarak açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla ve Cumhur İttifakı’na sıkı desteğiyle bilinen Sedat Peker’in bir süre önce yerleştiği Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden sınır dışı edildiği öğrenildi.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre; ülkenin İçişleri Bakanlığı’na ait resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Peker’in sınır dışı edilmesine gerekçe olarak kısa süreli kalış amacına aykırı davranması ve belirlenen ikametgahını kötüye kullanımı gösterildi.

İşte bakanlığın sitesinden yapılan o açıklama:

 

Makedonya’da yayın yapan bir haber sitesinde konuyla ilgili, “Polis, Türkiye’ye uzun süredir ikamet eden tanınmış bir uyuşturucu baronunu tutuklayarak sınır dışı etti” ifadesi kullanıldı.

EMRE OLUR’UN PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Sosyal medyanın gündemine yerleşen olayla ilgili iddialar netlik kazanmazken, Peker’e yakınlığıyla bilinen ve ‘Dijital Veri Analisti, Bilgi Teknolojileri ve Sosyal Medya Uzmanı’ unvanıyla bir dönem Beyaz TV’de program da yapan Emre Olur’un paylaşımı dikkat çekmişti. Olur, Twitter hesabından Peker’le bir fotoğrafını paylaşıp, “Güzel günlerde birlikteyken hafif bir deprem olduğunda kaçan namussuzdur. Allah’a şükürler olsun.. Bu kahpe sistemde biz biriz beraberiz” diye yazmıştı.