Organize sanayi yapılabilsin diye 2’inci sınıf arazi 3’üncü sınıfa çevrilmiş!

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 2:22 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 9:43 am

Bilecik Gölpazarı Ovası’nda bulunan tarım alanına Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmak isteniyor. Bilecikli yurttaşlar ise sanayiyi tarım alanına yaptırmamakta kararlı.

Bilecik Gölpazarı Ovası’nda tarımla uğraşan köy halkı, organize sanayi yapımına karşı dilekçe vermiş. Bölgeden TELE1’e aktarım yapan Mesut Başaldı, “Tarım alanımıza organize sanayi bölgesi kurmaya kalktılar. Köy halkı dilekçe verdi. Organize sanayiyi yapabilmek için 2’inci sınıf araziyi 3’üncü sınıfa çevirmişler. Eğer sanayi yapılırsa fabrika atıkları tarım arazimizde, köyün köylülerin yanında olacak” dedi.

Yurttaşlar,  yapılmak istenen organize sanayiyi protesto etmek için bir araya geldi. Yurttaşlar, “Gelecek tarımda” , “Tarım arazilerimize dokunmayın” sloganları atıldı. Yetkililere seslenen yurttaşlar, Üreticiler, Gıda İhtisas OSB’ye hammadde kaynağı olacak tarım arazilerinin heba edilmemesi gerektiğini ifade ederek, OSB için başka bir alan bulunmasını talep etti. Üreticiler ve yöre halkı ısrarla ‘OSB’ye değil, yerine karşıyız’ vurgusunda bulundu.

Yapılan basın açıklamasında şunlar söylendi:

“660 bin metrekarelik toprağı biz evlatlarımıza bırakmak istiyoruz. Bu araziye organize sanayi yapılmak isteniyor. Bu topraklarda baharat yolu bulunmakta. İlçemizin gelişmesi için sanayi olmalı fakat verimli topraklarımıza kurulmasını istemiyoruz. Burası 1’inci derecede tarım alanı. bu sanayinin yerinin değiştirilmesini istiyoruz.”

golpazari-gida-ihtisas-osb1.jpg