İstifa eden Tümamiral Cihat Yaycı’dan açıklama: Onurum, gururum incindi

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 12:19 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 9:23 pm

Deniz Kuvvetleri’ndeki görevinden alınıp Genelkurmay’a geçirilen ve büyük tartışma konusu olan Tümamiral Cihat Yaycı’nın istifa ettiğini açıklandı. Cihat  Yaycı, istifa gerekçesini “Onurum, gururum incindi” sözleriyle açıkladı. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Cihat Yaycı’nın istifasının onaylandığını bildirdi.

Ordudaki kripto FETÖ’cülerin ortaya çıkarılması için “FETÖMETRE” uygulamasını ortaya koyan, Akdeniz’de ‘Mavi Vatan’ haritasını hazırlayan Deniz Kuvvetleri Komutanı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın, mevcut görevinden alınarak Genelkurmay Başkanlığı’nın emrine verilmesi büyük tepki toplamış ve tartışma yaratmıştı. FETÖ’cülerin hedef listesinde yer alan Yaycı ile ilgili yapılan bu değişiklik kamuoyunda “FETÖ’nün istediği oldu” şeklinde yorumlanmıştı.

Ahmet Zeki Üçok, Cihat Yaycı’nın neden görevden alındığını yazdı: İhale süreci!

 

Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasıyla ilgili karar, cuma günü AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Cihat Yaycı’nın yakın çevresine “Onurum, gururum incindi” dediği öğrenildi.

ÇETE REİSİ OLARAK GÖSTERDİLER

Cihat Yaycı’nın, savcılığa sevk edildiği dosyanın konusu güdüm telinin muayenesi. İhaleyi almış ve parası ödenmiş firma muayene sürecinden şikâyetçi oluyor ve kendisine zorluk çıkartıldığını söylüyor. MSB Teftiş Kurulu soruşturma açıyor. Sürece dahil olmamasına, her işlemin Deniz Kuvvetleri Komutanı onayıyla yapılmış olmasına rağmen Yaycı soruşturmaya dahil ediliyor. Yaycı üstelik çete reisi ve Gölcük’teki Torpido Test İstasyon Komutanlığı’nda görevli 3 astsubay ve 2 subay da çete üyeleri olarak ihaleye fesat karıştırmaktan savcılığa MSB onayı ile sevk ediliyor.

Sözcü’ye konuşan askeri yetkililer “FETÖ’nün, Yunanistan’ın hedefi haline gelen Yaycı’nın, ortada isnat edilecek suç olmadığı halde hakkında ‘ihaleye fesat karıştırmaktan’ soruşturma açılması, FETÖ’cüleri cesaretlendirir” dedi.

Tümamiral Cihat Yaycı’nın istifa metni ortaya çıktı!

İSTİFASI ONAYLANDI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı, “Onurum, gururum incindi” diyerek istifa etti. MSB Kaynakları, Yaycı’nın istifasının onaylandığını bildirdi.

TÜMAMİRAL CİHAT YAYCI KİMDİR?

Tümamiral Cihat Yaycı, 1966 yılında Elazığ’da doğdu. Deniz Lisesi’nden 1984 yılında mezun olan Yaycı, 1988 yılında Deniz Harp Okulu’ndan mezun olmuştur.  Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği ve TCG YAVUZ ile TCG KEMALREİS’de II. Komutanlık görevlerinde bulunan Cihat Yaycu, 2005-2006 yıllarında TCG KEMALREİS Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5’inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak görev yapmıştır.

Fatih Altaylı’dan ‘Cihat Yaycı’ yorumu: FETÖ ile mücadele bitmiştir