Ordu’da otopark ve yemekhanelerin ardından ‘tuvaletler de yoğun bakıma dönüştürülüyor’ iddiası

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 11:01 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 2:02 am

Koronavirüs vaka sayısında artış yaşanırken CHP’li Mustafa Adıgüzel’den hastanelerdeki yoğunluğu gözler önüne seren bir iddia geldi. Adıgüzel, Ordu Devlet Hastanesi’ndeki tuvaletlerin yoğun bakıma dönüştürülmesi için tadilat başladığını iddia etti.

Ülke genelinde koronavirüs vaka sayıları artmaya devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’den hastanelerdeki koronavirüs yoğunluğunu gözler önüne serecek bir iddia geldi. Adıgüzel, Ordu Devlet Hastanesi’nde tuvaletlerin yoğun bakıma dönüştürülmesi için tadilat başlatıldığını iddia etti.

Ordu’da yoğun bakım yeri bulunamadığını söyleyen Adıgüzel, “Çözüm şu, bu binada her odadaki tuvalet yoğun bakıma çevrilmeye çalışılıyor” dedi.

ANKA’da yer alan habere göre, Hastane AKP hükümeti döneminde ‘tek bir çivi çakılmadığını’ söyleyen Adıgüzel, “Ordu’da yoğun bakım yeri bulunamıyor. Çözüm şu, bu binada her odadaki tuvalet yoğun bakıma çevrilmeye çalışılıyor” dedi.

“HASTANE AKP YÜZÜNDEN YAPILMADI”

Adıgüzel, Ordu’ya yapılacağı açıklanan hastanelerinde halen inşa edilmediğini vurgulayarak, botanik bahçesi olarak planlanan ancak sonra şehir hastanesi yapılacağı açıklanan arazide şunları belirtti:

“Buraya 2017 yılında botanik park projesi başlandı, 16 milyon lira para harcandı. Daha sonra buraya şehir hastanesi yapacağız diye park kaldırıldı, yapılan yatırım çöpe gitti. Bu hastane de yapılmadı. Pandemi günlerinde Ordu’nun şiddetli şekilde hastaneye ihtiyacı var. AKP’nin Ordu’yu getirdiği hal bu noktada. Mevcut hastanelerin normal servislerini kapatarak, mevcut olanları yoğun bakıma çevirme kararı alındı.”

Adıgüzel, 2010 yılında Ordu Devlet Hastanesi yanına 300 yataklı hastane yapılma planın da boşa çıktığını kaydederek, “Şu anda 300 yataklı, 50 yoğun bakımı olan hastane yapılmış olacaktı ancak AKP yüzünden yapılmadı” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde toplanan Ordu İl Pandemi Kurulu, Ordu Devlet Hastanesi’nde prefabrik binada bulunan polikliniklerin kapatılarak, ilave yoğun bakıma dönüştürülmesine ve hastanenin personel otopark alanında da prefabrik yoğun bakım inşa edilmesine karar vermişti.

Salgını böyle yönettiniz! Artık otoparklar ve yemekhaneler de yoğun bakım olacak