1 milyona ‘güreş ağalığı’ iddiasına Ordu Valisi’nden açıklama

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 12:51 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 3:14 pm

Ordu Valisi Tuncay Sonel 1 milyon lira bedelle ihaleye katılıp ‘güreş ağası’ olduğu iddia edildi. Cemal Enginyurt iddiaya tepki gösterirken, Ordu Valisi’nden açıklama geldi.

Ordu’nun AKP’li Korgan Belediyesi, Orman Gülü Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında yağlı güreş turnuvası düzenledi. Güreş müsabakasına, AKP’li Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Korgan Kaymakamı Mikail Ersöz, AKP İl Başkanı Halit Tomakin ve AKP Ordu Milletvekilleri katıldı.

Sözcü’nün haberine göre programda ihaleyle ‘Güreş Ağası’ seçimi yapıldı ve Ordu Valisi Tuncay Sonel 1 milyon lira bedelle ihaleye katılıp ‘Güreş ağası’ oldu.

Sonel güreş ağası kostümünü Korgan Kaymakamı Ersöz’e verdi. Güreş alanında “Ağalık yarışmasını kazanan sayın Valimiz Tuncay Sonel 1 milyon TL’lik yardımın Korganlı kardeşlerimize harcanması için değerli başkanımız Tuncay Kiraz’a talimat vermiştir” anonsu yapıldı.

‘CEBİNDEN Mİ VERECEKSİN?’

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Valiye soruyorum, bu parayı cebinden mi vereceksin? Cebinden vereceksen nereden buldun? Devletin parasından mı vereceksin? Eğer devletin parasından vereceksen böyle bir hakkın var mı?” diye sordu.

VALİ SONEL’DEN AÇIKLAMA

Vali Sonel daha sonra konuyla ilgili bir açıklama yaparak şunları kaydetti: “Bir çekişmenin tatlı giden gelenekselliği bozacağı düşünüldüğü için binlerce vatandaşımızın olduğu bir ortamda huzurun bozulmaması adına müdahale ederek sembolik olarak ağalık alınıp kaymakamımıza devredilmiştir. Bunun için herhangi bir bedel ödenmemiş olup sadece 1 milyon lira, Korgan halkının hizmetlerine sunulmak üzere ilçeye yatırım planlanması değerlendirilmiştir. Bu meselenin ‘Para verdi ağa oldu’ şeklinde yansıtılmasının gerçeklikle alakası yoktur. İlimizde huzurlu ve güzel geçen bu bayramda, bu tarz yalan haberlerle bayramın tadını kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur.”

Erdoğan’dan kurban alamayan vatandaşlara: Sabır