Oppo, yüzde 100 ekran kasa oranına sahip Oppo Find X ile karşımıza çıkacak

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2019 Salı 1:16 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2019 Salı 1:16 pm

Oppo, Find X ile ekran kasa oranına yeni bir solu kazandırmak için kolları sıvamış durumda. Şimdiye kadar çıkan telefonlarda bildiğiniz gibi maksimumda yüzde 90 ekran kasa oranına ulaşılabilmişti. Oppo, bu oranı üst seviyeye çekerek ekran kasa oranını yüzde 100’e çıkaracak.

Find X olarak isimlendirilecek olan bu model, Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo’da görüntülendi. Kavisli ekran ile gelecek olan telefonda ön kamera pop-up şeklinde konumlandırılacağı için çentik veya delik yer almayacak. Komple paneli elinizde tutuyor gibi bir hissiyat verecek olan telefonun, kırılmalara karşı hangi teknolojiyi kullanacağı henüz bilinmiyor.

Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 855 Plus yonga seti ve 10 GB RAM’den alacağı söylenen bu telefon, Android telefon sektörüne yeni bir soluk kazandırabilir. Katlanabilir telefonlardan ziyade bu tip telefonların gelecek vadettiğini söyleyebilirim. Umarım Oppo, kırılmalara karşı kullanacağı malzeme ile telefonun ekranının plastik bir hissiyat vermesinin önüne geçebilir.