Oppo pilsiz cihaz teknolojilerine el attı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2022 Salı 1:00 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 6:45 pm

Oppo’nun üzerinde çalıştığı yeni teknoloji, akıllara acaba pilsiz çalışan akıllı telefon dönemi mi başlıyor sorusunu getirdi.

Oppo pilsiz akıllı telefon üretmenin mi peşinde? Yenilikçi teknolojilerin heyecan verici isimlerinden biri olan Oppo, yaptığı açıklamada Bluetooth ve Wi-Fi sinyalleriyle çalışan pilsiz cihazlar geliştirmeye odaklandığı duyurdu. Şirketten yapılan bu açıklama ise, akıllara “acaba yakın zamanda pilsiz çalışan akıllı telefonları görür müyüz” sorusunu getirdi.

Hemen yanıtlayalım ki, şimdilik bu soruya olumlu bir yanıt vermemiz pek mümkün değil. Çünkü aslında her ne kadar Oppo bunu yüksek sesle dile getirdiği için öne çıkmış olsa da, pilsiz çalışan cihaz teknolojileri sektörde bir ilk değil.

En basitinden Samsung’un CES 2022’de pilsiz çalışan akıllı tv kumandası serisinin ikinci modelini duyurduğunu biliyoruz. İşte aslında Oppo’nun da öncelikli hedefi, pilsiz cihaz teknolojisini IoT cihazları için getirmek.

 

pilsiz

IoT’nin ne olduğunu bilmeyen ziyaretçilerimiz için hemen açıklayalım, bu kavram aslında Internet of Things’in kısa kullanımı. IoT cihazı olarak kabul edilen cihazlar ise genelde akıllı tv kumandası, akıllı hoparlör gibi düşük enerji tüketimine sahip basit akıllı cihazlar.

Yani aslında Oppo’nun amacı şimdilik, düşük enerji tüketimine sahip araçların tamamen Bluetooth ve Wi-Fi sinyalleriyle pilsiz bir şekilde çalışabilmesini sağlamak. Buradan hareketle Çinli teknoloji şirketinin yakın zamanda akıllı telefonların bu şekilde çalışmasını sağlamak gibi bir amacı yok. Ancak bu hiçbir zaman böyle bir hedefi olmadığını da göstermez. Kim bilir belki yakın bir gelecekte artık telefonlarımızı şarj etmek gibi bir derdimiz kalmaz, ne dersiniz?

BTS çizgi romanı okunma rekorları kırdı