Oppo kendi yonga setini üretecek

Yayın tarihi: 23 Kasım 2019 Cumartesi 8:58 am - Güncelleme: 23 Kasım 2019 Cumartesi 8:58 am

Akıllı telefon sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Oppo şimdi de yonga seti üretecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Genel olarak bakıldığında akıllı telefon sektöründe boy gösteren pek çok üretici mevcut. Fakat bu üreticiler içerisinde kendi yonga setini üretebilenlerin sayısı bir eldeki parmak sayısı kadar bile değil.

Hali hazırda Huawei, Samsung ve Apple satışa sundukları modellerin bir çoğunda kendi tasarladıkları yongaları kullanıyorlar. Bu 3 üretici dışında kalan isimler ise genel olarak Qualcomm ya da MediaTek tarafından tasarlanan yongaları tercih ediyorlar.

Palm PVG100E inceleme. Minimalist, avuç içi akıllı telefon

Geçtiğimiz yıl Xiaomi’nin de kendi yonga setini üreteceğine dair bazı söylentiler ortaya atılmıştı. Fakat Çinli üretici bu konuda rakipleri kadar atak davranamadı.

Şimdi de aynı söylentiler Oppo için ortaya çıkmış durumda. Sızdırılan bilgilere göre Oppo, yonga seti üretimi için ciddi adımlar atmaya başlamış.

oppo yonga seti

Çinli şirketin M1 ismiyle üreteceği yonga seti için MediaTek ile temas halinde olduğu da sızdırılan bilgiler arasında. Oppo M1’in 2020 yılındaki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması bekleniyor.