Oppo Find X5 Lite fiyatıyla tepki çekti

Yayın tarihi: 28 Şubat 2022 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 26 Şubat 2022 Cumartesi 8:47 pm

Şubat ayını oldukça hareketli geçiren Oppo, yeni akıllı telefon modeli Oppo Find X5 Lite’ı da resmen satışa sundu.

Oppo Find X5 Lite fiyatına tepki, bu nasıl fiyat Oppo! Günden güne akıllı telefon pazarındaki payını arttıran Oppo, son olarak Find X5 serisinin en yeni üyesi Oppo Find X5 Lite’ı da satışa sundu. Oppo Find X5 Pro ve Oppo Find X5 modellerinde fiyattan çok performansa odaklanan Çinli markanın, Oppo Find X5 Lite modelinde zaten isminden de anlaşılacağı üzere fiyata odaklanması bekleniyordu. Ancak açıklanan satış fiyatı, bu konuda çok da başarılı olunamadığını gösterdi.

Fiyat bilgisine geçmeden önce, Oppo Find X5 Lite’ın özelliklerini bir kez daha hatırlayacak olursak, bu telefonda 6,43 inç’lik Full HD+ AMOLED ekranın olduğunu görüyoruz. Gücünü Dimensity 900 yonga setinden alan cihazda 8GB LPDDR4X RAM bulunuyor.

Oppo Find X5 Lite

256GB dahili depolama alanına sahip Oppo Find X5 Lite’ın arka yüzeyinde 64MP + 8MP + 2MP, ön yüzeyinde ise 32MP’lik kameralar mevcut. Ayrıca cihazın 65W hızlı şarj desteğine sahip 4.500mAh’lık bir bataryaya sahip olduğunu da belirtelim.

Tüm bu göz dolduran özelliklere sahip cihazın Avrupa satış fiyatı ise 480 Euro olarak açıklandı. Aslında özelliklere baktığımız zaman, fiyatın gayet normal olduğunu, özellikle de çip krizi ve tabi pandemi nedeniyle artan maliyetleri göz önünde bulundurduğumuzda, rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bununla birlikte Oppo Find X5 serisinin en uygun fiyatlı modeli olması beklenen bu cihazın en azından 480 Euro yani yaklaşık 540 dolarlık, fiyatı yerine 450 dolar civarı bir fiyata satışa sunulması bekleniyordu.

iPhone Fold için başrolde Samsung olacak!