Oppo Enco Air ‘e yakından bakıyoruz

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2021 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2021 Cumartesi 6:11 pm

Oppo Enco Air , siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuyor. Bize deneyimleyebilmemiz için siyah rengi geldi. Kulaklıkların ucunda takıp çıkarılabilir silikon başlıklara yer verilmiyor ve kulakta mevcut formuyla rahat tutuş sağlayabiliyor. İster çalışırken, isterseniz de hareket halindeyken kullanabilirsiniz.

Ürünün taşıma ve şarj kılıfı da yumuşak tasarım hatlarına sahip ve kapak kısmı yarı saydam olarak tasarlanmış. Kulaklıkların yuvası da mıknatıslı yapıda ve kapak açık olsa bile düşmeleri çok zor. Yine, kutunun üzerinde yer alan led bildirim ışığı sayesinde de eşleştirme modu ve şarj seviyesi gibi detayları görebiliyoruz.

Ürün, yani kulaklıklar ve taşıma kutusu olarak toplam 40.4 gram ağırlıkta. Yani hem taşıması hem de kullanımı oldukça rahat. Ek olarak, kulaklıkların su sıçramalarına karşı dayanıklı olduğunu da belirtelim. Yani hafif yağmurda esnasında ya da spor yaparken de kullanabilirsiniz.

Oppo Enco Air, Bluetooth 5.2 teknolojisine sahip. 10 metre mesafede hızlı ve kesintisiz bağlantı sağlayabiliyor. Eğer telefonunuzda Color OS 11 ya da daha yeni sürüm bir sistem var ise, kulaklığın kontrol ayarlarını özelleştirebilirsiniz.

Kulaklıkların üzerlerinde dokunmatik kontrol panelleri yer alıyor. Böylece birkaç dokunuşla şarkılar arası geçişler yapabilir, aramaları cevaplayıp sonlandırabilir ya da sesli asistana bağlanabilirsiniz. 3 kez dokunduğunuzda, asistan da aktif hale geliyor.

Oppo Enco Air

 

Müzik dinlemek için ideal

Oppo Enco Air, 12mm dinamik sürücülerle geliyor. Ayrıca dual mikrofon ve yapay zekâ destekli gürültü engelleme sistemine sahip. Bu, özellikle telefon görüşmeleri için önemli. Şimdi biraz daha detay verelim.

Ürünün müzik dinlerken ya da bir şeyler izlerken sunduğu ses kalitesi, tatmin edici düzeyde. Tabii ki yüksek beklentileriniz olmamak kaydıyla. Genellikle tizler, vokaller ve bass’ları ayrı ayrı alabiliyorsunuz, lakin bass’lar çok da derin değil.

Peki telefon görüşmelerinde ses kalitesi nasıl?

İç mekân görüşmelerinde ses kalitesi gayet net. Bağlantıda kopma ya da seste dijitalleşme gibi can sıkıcı detaylarla karşılaşmadık. Yapay zekâ destekli çağrı gürültü engelleme teknolojisi, özellikle gürültülü ortamlarda yapmanız gereken görüşmelerde işe yarar sonuçlar verebiliyor.

Kulaklığımız oyun oynarken de düşük gecikme süresi sayesinde işitsel detayları net şekilde sunabiliyor. Şunu da belirtmeliyiz ki Enco Air, TÜV Rheinland’in kablosuz kulaklıklar için “Düşük gecikme süresi ve yüksek performans sertifikasını” alan ilk kablosuz kulaklık unvanına sahip.

Ve gelelim pil ve şarj detaylarına…

Her bir kulaklıkta 25mAh pil bulunuyor. Taşıma ve şarj kutusundaki kapasite ise, 440mAh. Ürünü, beraberin gelenType-C kablo aracılığıyla 1.5 saatte tamamen şarj edebilirsiniz. Tek şarj ile kulaklıkların kullanım süresi ise yaklaşık 4 saat. Kutudaki şarj imkânıyla birlikte tek şarj ile 20 saati aşkın deneyim mümkün oluyor. Tabii ses seviyesinin %50-60 civarlarında olması kaydıyla. Zaten kulak sağlığınız için yüksek sesle müzik dinlememeniz gerekiyor.

649 TL satış fiyatı etiketi var

Enco Air, ülkemizde siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışta bulunuyor. Fiyatı ise, 649 TL. Eğer yeni bir kablosuz kulaklık almak istiyor ve cebimden çok para çıkmasın diyorsanız, bu ürünü de göz önünde bulundurabilirsiniz.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız