Operasyonda ele geçirilen silah şaşırttı

Yayın tarihi: 16 Mart 2021 Salı 10:44 am - Güncelleme: 16 Mart 2021 Salı 10:44 am

FETÖ’yü finanse etmek suçundan yapılan operasyonda Akın Çorap’ın sahiplerinin evinde çok sayıda tabanca ele geçirildi. Operasyonda Üzerinde İhsan Yarkın’ın adı olduğu bir tabanca da bulundu.

Sabah’tan Fatih Ulaş’ın haberine göre; FETÖ’yü finanse etmek ve örgüt üyeliği ile yargılanan Akın Çorap’ın sahipleri, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanırken, soruşturma ve dava dosyalarına göre şirketin 14 şüpheli yöneticisinin adreslerinde de toplam 27 adet tabanca ve tüfek ile çok sayıda fişek ele geçirildi.

Soruşturma ve dava dosyasına göre FETÖ’cü işadamlarından Ali Yarkın, Aylin Yarkın, Esat Yarkın, Fatih Yarkın, İhsan Yarkın, Mübeyhan Yarkın, Uğur Yarkın, Gülcan Üçtepe, İbrahim Üçtepe, Muhammet Salih, Rıfat Karakaş, Sabri Yılmaz, Salih Yılmaz, Tuğba Umar’ın adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen suç aletleri arasında çok sayıda silah da vardı. Browning, Colt, Smith Wesson, Beretta, Mauser, Steyr, Ceska, Pieper, Erma Verke gibi markalara ait çeşit çeşit silahlar dava dosyasında alt alta sıralandı.

İSMİ YAZILI

Akın Çorap’ın sahiplerinden İhsan Yarkın’ın adresinde ise 9 mm çaplı, Ceska marka, 75 model tabanca dikkat çekti. Üzerinde İhsan Yarkın’ın adının baş harfleri bulunan ve “Süleyman DEMİREL Cumhurbaşkanı” yazan tabancanın, Demirel’in hediyesi olarak Yarkın’a verildiği belirlendi. Tabanca, FETÖ’nün, siyaset ve bürokraside kurduğu ilişkiyi de gözler önüne seriyor. FETÖ’nün finansörleri arasında gösterilen İhsan Yarkın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı.