Opel’in gelecek planları açıklandı! Her modelde bir elektrikli araç

Yayın tarihi: 17 Haziran 2024 Pazartesi 11:03 am - Güncelleme: 17 Haziran 2024 Pazartesi 11:03 am

Alman otomotiv devi Opel’in 125. yıl kutlamasında gelecek planları açıklandı. Şirket CEO’su Florian Huettl, “2024 yılında portföyünde yer alan her modelin elektrikli versiyonunu sunan ilk Alman markası olacağız” dedi.

Stellantis Grubu’nun tek Alman markası olan Opel, otomobil üretimine başlamasının 125. yılını ilk kurulduğu ve merkezinin yer aldığı Rüsselsheim’da halka açık etkinliklerin de yer aldığı bir etkinlikle kutladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, “1899’dan bu yana daima ileriye” sloganı ile Adam Opel Haus’ta gerçekleştirilen törene, Almanya Başkanı Olaf Scholz, Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein, Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, Stellantis CEO’su Carlos Tavares de katıldı.

Olaf Scholz yaptığı konuşmada Opel’in başarısında Türk, İtalyan, İspanyol, Yunan çalışanların da emeği olduğunu söylerken Tavares, “Opel, Stellantis’in varlıklarını kullanarak elektrikli otomobillere geçiş ve sıfır emisyon alanlarında sektöre liderlik etmeye devam edecek. En havalı, en yeni, en genç ve en çevik Alman markası olacağız” dedi. Yeni Frontera ve Grandland modellerinin halka ilk kez tanıtıldığı kutlama gününde Opel Tasarım Merkezi’nin 60. yılı da Opel Baş Tasarımcısı Mark Adams’ın sunumuyla kutlandı.

Opel’in gelecek planlarıyla ilgili konuşan Opel CEO’su Florian Huettl, “2024 yılında portföyünde yer alan her modelin elektrikli versiyonunu sunan ilk Alman markası olacağız. Otomobil üretimindeki 125 yıllık deneyimimizle, biz ve çalışanlarımız elektrifikasyon yolunda inançla ve gururla ilerliyoruz” diye konuştu.

Çinli otomotiv devi çıldırdı! Uygun fiyata efsane özellikler: Jaecoo 7 Türkiye’ye geliyor

Kaynak: TELE1