Opel Insignia yolun sonuna geldi

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe 2:29 pm

Sedan otomobil pazarının en bilinen modellerinden biri olan Opel Insignia’nın üretiminin sonlanacağı bilgisi, otomobil tutkunlarında şaşkınlık yarattı.

Sedan otomobil denildiğinde keskin hatlarıyla, boyutlarıyla, karizmatik ismiyle akıllara gelen ilk modellerden biridir Opel Insignia. Ülkemizde de oldukça tutulan bu model hakkında bir süredir çeşitli iddialar dolaşıyordu. Opel’in gelecek yıllarda bu modelin fişini çekeceği ve bu durumun sebebinin ise sedan tipi araçların günden güne popülaritesini kaybetmeye başlaması olduğu söylentileri bu iddiaların odak noktası haline gelmişti.

 

İşte dün Business Insider’a röportaj veren üst düzey bir Opel yetkilisi, söylentileri doğruladı. Yetkili tarafından verilen bilgilerde, Opel Insignia modelinin 2022 yılından sonra üretiminin durdurulacağı ve bu modelden açılan üretim kapasitesinin Opel Astra, Opel Astra Sports Tourer ve DS4 modelleriyle doldurulacağı ifade edildi.

 

Opel Insignia

Yetkilinin özellikle altını çizdiği nokta ise, CO2 emisyon kurallarının günden güne daha katı bir şekilde uygulanmaya başlandığı ve Avrupa Birliği tarafından alınan benzin/dizel araç üretiminin sonlandırılması kararı oldu. Bu iki gelişmenin Opel’i elektrikli araç üretimine yönlendirdiğini belirten yetkili, ilerleyen yıllarda Opel Insignia’nın yeniden markalaşabileceğini ancak bu defa karşımıza tamamen elektrikli bir model olarak geleceğini söyledi.

 

Ancak şunu hemen belirtelim ki Opel Insignia yeniden üretilecek olsa bile, bu model bir daha sedan kasayla anılmayacak. Yeni trendler göz önüne alındığında, eğer yeni bir tam elektrikli Opel Insignia üretilecekse, bu Peugeot 2008 benzeri bir kasayla karşımıza çıkacaktır.

En güvenilir elektrikli otomobil markası hangisi?