Opel elektrikli otomobilde yol haritasını belirledi

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 1:41 pm

Opel elektrikli otomobilde sağlam şirketler içerisinde yer almak istiyor. Bunun için ilk aşama şimdiden belli oldu.

Dünyanın en büyük otomotiv devleri içerisinde yer alan Opel, elektrikli otomobilde büyük bir rakip haline gelecek. Tesla, elektrikli araç denilince akıllara gelen ilk şirket. Ancak Opel ona ve diğer tüm markalara rakip olmak için elinden geleni yapıyor.

Tüm çevreye olan etkileri sebebiyle hızla yaygınlaşan elektrikli araçlar yeşil geleceğe katkı sağlamaya çalışıyor. Türkiye’de de elektrikli araçlara yönelim olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu çok küçük bir rakama sahip. Yılın en iyi itibarlı otomobil markası olarak seçilen Opel hem Türkiye’de hem de dünyada güçlü bir elektrikli araç üreticisi olmak istiyor.

Opel elektrikli otomobil

Konu ile ilgili gelen son detaylara göre Opel, Avrupa Kıtası’nda yalnızca elektrikli araç satacak. Üstelik 2028 gibi oldukça yakın bir tarihte bunu yapmayı planlıyor. Böylece şirketin yeşil gelecek olarak tanımlanan sisteme katkıda bulunmak istediği görülüyor.

 

2022 ortasına kadar 11 modelin elektrikli olacağını söyleyen Almanya merkezli şirket ilk hedefini açıkladı bile. Buna göre Astra modeli elektrikli araç haline gelecek. Opel burada yol haritasını kesin olarak çizmiş oldu. Şirket sahip olduğu bütün otomobil modellerini elektrikli hale getirecek. Böylece tasarım açısından çok fazla uğraşmayacak.

Türkiye’de en çok satan otomobil modelleri açıklandı

Opel elektrikli otomobilde yeni bir dünya devi olacak gibi görünüyor. Şirket ayrıca çevre dostu tesisler kurmak istediğini de açıkladı. Böylece yeşil kampüs gibi bazı yapılar oluşturacak. Eğer bu tür hedeflerini gerçekleştirirse Opel, dünyanın en beğenilen elektrikli araç markası bile olabilir. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.