Op. Dr. Hüseyin Kandulu – Liposuction nedir, Vaser Liposuction farkları nelerdir?

Yayın tarihi: 15 Şubat 2021 Pazartesi 6:06 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2021 Salı 6:10 pm

En çok tercih edilen vaser liposuction işleminde, yağlı olan bölgelere titreşim ve ses dalgaları gönderilerek yağların eritilmesi sağlanır.

Son dönemlerde çok daha fazla kişinin başvuru yaptığı ve yararlanmaya devam ettiği estetik işlemler arasında liposuction işlemi de yerini almaya hızla devam ediyor. Bölgesel zayıflama olarak da adlandırılan ve 18 yaşını doldurduğunda ihtiyacı olan herkesin yaptırabileceği liposuction, basen bölgesinden, karın bölgesinden, bel bölgesinden, diz ve bacak bölgesinden, kol bölgesinden fazlalık lan yağların alınması işlemidir.

Genel ya da lokal anestezi kullanılarak yapılan bu işlem sonrasında fiziksel anlamda fit bir görünüme sahip olmanız kaçınılmazdır. Hem uzman doktorlar tarafından yapılan hem de tüm süreç detaylı ve dikkatli bir şekilde takip edilen bir estetik işlemidir.

Op. Dr. Hüseyin Kandulu Kimdir?

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Hüseyin Kandulu estetik cerrahi alanında gerçekten inanılmaz deneyim gerektiren bu özel uygulama alanında uzun süredir çalışmalarını sürdürmektedir ve son 5 yıldır bu uygulamaların uluslarası eğitmeniliğini yapmakta olup birçok meslektaşına özel eğitimler verip kendilerini geliştirmelerine öncülük etmiştir. Bakalım böylesine deneyimli bir cerrah bu vücut şekillendirme operasyonu hakkında neler düşünüyor. Değerli arkadaşlarım, hastalarım yaklaşık 10 yıldır bu teknolojiyi kullanmakta ve vücut ameliyatları gerçekleştirmekteyim bugün bu makalenin sizler için yol gösterici olacağını umarak vaser liposuction (ultrasonik liposuction) ve ileri düzey vücut şekillendirme teknikleri hakkında sizlerle görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle irdelenmesi gereken konu vaser liposuction işleminin tam olarak ne demek olduğunu irdelemek olmalı. Son elli yıldır plastik cerrahlar birçok yöntem ve teknoloji ile vücuttan istenmeyen yağları uzaklaştırmaya çalışmışlardır ancak bu süreçte istenmeyen birçok komplikasyon ve istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmıştır. İşte bu gelişim sürecinde ses dalgaları ile sadece yağları hedef alan ve diğer çevre dokulara zarar vermeden yağ hücrelerinin birbirinden ayrışmasına ve vücuttan rahatlıkla uzaklaştırılmasına olanak veren ultrasonik liposuction keşfedilmiş ve uygulama alanına girmiştir.

Liposuction Nedir?

Bölgesel zayıflama olarak bilinen liposuction, düzenli olarak diyet yapmanıza rağmen ve özellikle de sıkı bir spor programını takip etmenize rağmen kilo vermediğinizde ve bölgesel olarak yağlardan kurtulamadığınız zaman yapılan bir işlemdir.

Uzman doktorlar tarafından yapılan ve kullanılan tüm malzemelerin onay almış tıbbi malzemeler olmasına dikkat edilen bu işlem sayesinde kısa sürede fit bir görünüme kavuşmak mümkündür. Hem kısa sürede hem de sağlıkla yapılan bu işlem sayesinde sizler de yağlı ve aşırı kilolu görünümden istediğiniz görünüme geçiş yapabilirsiniz.

Liposuction Nasıl Yapılır?

Estetik cerrahi uzmanları tarafından yapılan bu işlemde, bölgesel olarak biriken ve doğal yollarla hiçbir şekilde giderilemeyen yağlar alınır. Vakumlama yöntemiyle ya da lazer yöntemiyle yağlar alınarak bölgesel olarak incelme süreci başlatılır. İlk seansta tüm yağların alınması mümkün değildir. Yağların alınacağı bölgenin büyüklük ve genişliğine bağlı olarak birkaç seans sürmesi de mümkündür.

Vaser Liposuction Kimlere Uygundur?

En çok tercih edilen ve daha teknolojik olan vaser liposuction işleminde, yağlı olan bölgelere titreşim ve ses dalgaları gönderilerek yağların eritilmesi sağlanır. Vakumlama yöntemine göre daha uygun daha kısa süren ve daha az acılı olan bu yöntem giderek gelişme kaydediyor ve daha fazla hasta ve doktor tarafından tercih ediliyor. Yağlar bölgelerden alındıktan sonra ya da eritme işlemi gerçekleştirildikten sonra estetik dokunuşlar ve dikişler yapılarak hiçbir şekilde iz ya da leke kalmasına izin verilmiyor. Daha çok bel bölgesindeki simit yağlanma ve basen bölgesindeki portakal yüzeyi görünümlü yağlanmalar için bu işlem uygulanıyor.

Vaser Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Popo inceltmek ve bu bölgedeki yağlardan kurtulmak için de tercih edilen vaser liposuction işlemi, uzman doktorlar tarafından yapılmasına özen gösterilmelidir. Çeşitli bölgelere gönderilen ses dalgaları ve titreşimler sayesinde kısa süre içerisinde hayalinizdeki vücut yapısına ve popo görünümüne sahip olabilirsiniz. Tek seansta kurtulmanız mümkün olan bu işlem ile bölgesel olarak zayıflamaya başlayabilirsiniz. Hayallerinizi süsleyen ve arzu ettiğiniz vücuda daha kısa sürede, yorulmadan ve doğal bir şekilde ulaşmanızı sağlayan vaser liposuction estetikten çok daha ötedir.

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Karın bölgesi herkes için en önemli bölgelerden birisidir. Özellikle de yaz aylarında daha rahat bir şekilde yüzmek ve güneşlenmek için herkes karın bölgesinin estetik görünmesine özen gösterir. Ancak yaptığınız tüm yöntemlere rağmen karın bölgesindeki yağlardan kurtulamıyorsanız, karın germe ameliyatı ile kurtulmanız mümkündür.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Uzman doktorlar tarafından yapılan karın germe ameliyatı, karın bölgesindeki fazlalıklar alındıktan sonra uygulanır. İdeal fiyatlar kapsamında ve belirlenen seans düzeyleri sonucunda başarılı sonuçlar elde ediliyor. Hem erkekler hem de kadınlar tarafından yaptırılması uygun olan karın germe ameliyatı, fazla kilolu olanlar, obezite sorunu yaşayanlar için öncelikle kilo verilmesi şartını koşar ve sonrasında ameliyat kısmı uygulanır.