Op. Dr. Ekrem Keskin – Karın Germe Nedir?

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 1:37 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 1:37 pm

Kadınlarda ya da erkeklerde ortaya çıkan bir sorun olan karın kaslarının gevşemesinin çözümü aşamasında karın germe işlemlerine ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda bu tür germe işlemleri sayesinde karın bölgesinde oluşan yağlanmaların da ortadan kaldırılması sağlanır. Karın kaslarını bir arada tutan yapıların ve deri sarkmaların bu tür tedaviler ile tamamlanması mümkün olur. Günümüzde birçok sağlık merkezinde karın germe işlemleri yapılır. Bu işlemler esnasında hastanın sarkmış derisinin alınması ya da derinin altında bulunan yağ tabakasının liposuction yöntemleri ile uzaklaştırılması gibi detaylar bulunur.

Op. Dr. Ekrem Keskin

Op. Dr. Ekrem Keskin

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty)

Gebelik sonrasında ya da aşırı kilo verme durumlarında karın bölgesinde erime meydana gelmez. Bu nedenle hastaların ekstra tedavilere ihtiyaç duyması normaldir. Son zamanlarda estetik amaçlar için de kullanılan karın germe işlemleri sayesinde hastaların daha sıkı bir vücut formuna kavuşması mümkün olur.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyat işlemleri birkaç aşamadan oluşur. Bu aşamalar arasında estetik kaygıların yanı sıra sağlık ihtiyaçlarının ortadan kaldırılması da önem taşır. İlk aşamada fazla ve sarkan deri kısmının alınması gerekir. Aynı zamanda hastalarda bu bölgede genellikle erimeyen yağlar bulunduğundan dolayı yağ aldırma işlemlerine de bu aşamada ihtiyaç duyulur. Son olarak hastaların karın kaslarının gerdirilerek daha sıkı bir form elde edilmiş olur.

Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Bu tür tedavilerin uygulanması aşamasında belirli bir yaş grubu bulunmaz. Fakat bazı durumlarda hastaların daha öncelikli olduğu söylenebilir. Örneğin gebelik sonrası kilo vermek isteyen fakat karın bölgesinde oluşan kilolardan kurtulamayan kişiler bu sınıfa girer. Bu nedenle hastaların özelliklerine göre tercih yapılması durumu karşımıza çıkar.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

Tedavi öncesinde hastaların bu tür yöntemlerin uygulanması sonucunda ne ile karşılaşacaklarını bilmesi önemlidir. Aynı zamanda karın germe ameliyatı tercih aşamasında önemli olarak karşılanır. Gereken tetkikler yapılarak ve hasta operasyona hazırlanarak tedavi sağlanmış olur. Söz konusu uygulamalar sayesinde hastaların başarılı bir şekilde karın yağlarından ve sarkmalardan kurtulması sağlanabilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

Bu tür işlemler sonrasında insanların ağır kaldırmak gibi şeylerden uzak durması dikkat çeker. Aynı zamanda hastaların egzersizleri yaparken de dikkatli olması ve seçici olması da önemlidir. Günümüzde estetik çözümlerin temini aşamasında başarılı hizmetleri sağlık merkezlerinden temin edebilirsiniz. Karın germe ameliyatı bu aşamada insanların beklentilerini karşılayan farklı teknikler ile gerçekleştirilir.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

İyileşme süreci açısından bu işlemlere bakıldığında ilk birkaç gün hastanın gözetim altında tutulması gerekir. Söz konusu uygulamalar aşamasında aynı zamanda hastaların beklentilerinin karşılanması ile birlikte tedavinin müşteri lehine faydaları artmış bulunur. İyileşme süreleri hastadan hastaya değişmekle birlikte ortalama olarak 4 ile 6 hafta sonunda hastanın istenilen forma kavuşması ve karın yapısının değişmesi mümkün olur. Son zamanlarda iyileşme sürelerinin kısa olması nedeni ile bu yöntemler hastalar tarafından tercih edilir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Sağlık merkezlerinin bu konuda son yıllarda yeni ve basit yöntemleri kullanması ile birlikte fiyatlarda gözle görülür bir gerileme ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda bu tür germe işlemlerinin hastanın beklentilerine ve durumuna göre değişiklik göstermesi muhtemeldir. Farklı sağlık merkezlerinde uygulanan bu tür yöntemler sayesinde birçok hastanın inatçı karın yağlarından daha kolay bir şekilde kurtulması sağlanmış olur.

Günümüzde birçok sağlık merkezinde uygulanan bu tür yöntemler sayesinde erkeklerde ve kadınlarda daha fit bir görünüm sağlanmış olur. Liposuction yöntemleri başta olmak üzere çeşitli yöntemler sayesinde deri içerisinde yer alan kilo görünüm veren parçalar karın germe ameliyatı ile temizlenmiş olur.

https://www.ekremkeskin.com/karin-germe-ameliyati/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.