Onyekuru: Fenerbahçe’den teklif aldım

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 10:57 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 10:57 am

Galatasaray 3 dönem kiralık olarak oynayan ve sezon başında Adana Demirspor’a imza atan Henry Onyekuru Fenerbahçe’den teklif aldığını açıkladı.

Türkiye’de üç farklı dönemde Galatasaray forması giyen Henry Onyekuru sezon başında Olympiakos’tan, Adana Demirspor’a imza atmıştı. Adana Demirspor taraftarlarının büyük umutlar beslediği Nijeryalı yıldız, Tivibuspor’a konuştu. Galatasaray günlerinden bahseden oyuncu, “Galatasaray’a ilk geldiğimde, bana Fenerbahçe’yi 20 senedir yenemediğimizi söylediklerinde inanmadım ve şaşırdım. Futbolda nasıl olur da bir takımı 20 sene yenemezsiniz diye düşünmüştüm. O zamanki asbaşkanımız söylediğinde inandım. Kendileri ile oynadığımız maçta 1-0 öne geçtik, 1-1 oldu, 3-1 yendik. Çok mutlu bir gündü. Benim için de inanılmaz bir deneyimdi” dedi.

“GALATASARAY FATİH TERİM’İN AİLESİ GİBİ”

Fatih Terim’in, Sarı-Kırmızılılar’dan ayrılmasına çok şaşırdığını dile getiren 25 yaşındaki futbolcu, “Açıkçası ilk duyduğumda inanamadım, şok oldum. Neler olduğunu bilmiyordum. Kendisini o dönem aramadım, haberleri takip ettim. Galatasaray için çok büyük başarılar elde etmiş bir insan. Galatasaray, onun ailesi” ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor’a transfer sürecinden de bahseden Onyekuru, ” Transfer sürecinde Fatih Terim ile konuşmadım ama Adanalı olduğunu biliyorum. Kendisi ile baba-oğlu ilişkim vardı. Umarım kendisini Adana’da bizim maçları izlerken görürüz” yorumunu yaptı.

Onyekuru Süper Lig’e geri dönüyor!

“KİMSEYLE SORUNUM YOK”

İtirafta bulunan başarılı kanat, “Geçtiğimiz senelerde, 2 sene önce Fenerbahçe’den teklif aldım. Sanırım bu 2-3 senedir Galatasaray’da oynamış oyuncuları istemiyorlar gibi bir düşüncem var. Taraftarların düşüncesi farklı olabiliyor, tepki olabiliyor. Ama benim için bu futbol, bir oyun. Kimseyle sorunum yok” açıklamasını yaptı.