OnlyFans’a Türklerden ilgi! Ek iş için yatak odası görüntülerini yayınlıyorlar

Yayın tarihi: 7 Haziran 2022 Salı 12:37 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı 12:41 pm

Türkiye’deki ekonomik sorunlar ve ek gelire ihtiyaç duyanların vatandaş sayısının artmasıyla OnlyFans’ta içerik üreticilerinin sayısında da artış yaşandı.

2016 yılında kurulan OnlyFans.com en basit tanımıyla erotik ve cinsel içerik üretilen bir dijital mecra. Kullanıcılarına, abonelerinden ödeme alarak içerik üretme şansı sunan OnlyFans’ın pandemi boyunca üye sayısı kat kat arttı. Geçen mart ayında 3,5 milyon yeni üyenin kayıt yaptırdığı ve içerik üreticilerin 60 bin yeni içerik ürettiği açıklandı.

Independent Türkçe’den Onur Dalar’ın haberine göre; OnlyFans Türkiye’de son bir sene içerisinde popülerleşti. Öncesinde erotik ve cinsel içerik üreterek daha ilkel yollar ile para kazanan insanlar, site sayesinde bir anlamda profesyonelleşti.

İşten ayrılıp OnlyFans’e cinsel içerik üreten çift ayda ‘187 bin TL’ kazanıyor

Ayrıca, sitenin yaygınlaşmasıyla beraber bu işe sıfırdan başlayan birçok içerik üreticisi de oldu. Aylık abonelik sistemi ile çalışan sitede özel içerikler için ekstra ücret istenebiliyor. Kullanıcılar, içerik üreticilerinden talep ettikleri şeylerin karşılanması durumunda fazladan ödeme yapabiliyor ya da isteğe bağlı olarak fazladan ücret -bir nevi bahşiş- verilebiliyor.

AYDA 20 BİN DOLAR

Türkiye’de aylık abonelik ücretleri 5 ve 45 dolar arasında değişiyor. Aylık kazançlar, içerik üreticisinin popülerliğine göre değişiyor. Popüler bir hesap, ayda 20 bin dolar kadar kazanabiliyor. Ayda bin 500 ve 4 bin dolar arasında kazanan da var.

İLERLEYEN ZAMANDA PROFESYONELLEŞİYORLAR

İçerik üreticilerinin aylık geliri arttıkça, içerik üretiminde de profesyonelleşiyorlar. En başta cep telefonuyla içerik üreten kişiler, daha sonraları profesyonel kameramanla bile çalışabiliyor.

Instagram ve Twitter üzerinden aynı zamanda ticari ürün tanıtımı yapan bazı yüksek takipçili fenomenler, gerçek isimleriyle OnlyFans hesabı açarak yan iş olarak erotik içerik üretebiliyor. Ancak cinsel içerik üreten ve asıl işi sadece OnlyFans olan kişiler, istisnasız olarak gerçek isimlerini ve yüzlerini saklıyor.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN