OnlyFans “cinsel içerikli film yasağı”nın ardından açıklama yaptı

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2021 Salı 6:32 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 5:45 pm

“Ücretli cinsel içerikli film Instagram’ı” olarak bilinen OnlyFans, geçtiğimiz perşembe günü getirilen “cinsel ilişki yasağı”nın ardından bir açıklama yaptı. Şirket, bankacılık ve ödeme hizmetlerini güvence altına almak için içerik yasağının “gerekli” olduğunu belirtti.

“Ücretli cinsel ilişki Instagram’ı” olarak bilinen OnlyFans, kendisini içerik üreticiler tarafından paylaşılan özel içeriğe abone olunmasını sağlayarak “üreticiler ile hayranları arasındaki ilişkide devrim yaratan” bir platform olarak tanımlıyor. Şirket geçen Perşembe günü ekim ayından itibaren tüm müstehcen içeriklerin yasaklanacağı duyurmuştu.

OnlyFans, şirketin platformda cinsel içerikleri yasaklayan yeni politikasına yönelik tepkilerin ardından yetişkinlere yönelik içerik geliştirenleri destekleyen bir tweet attı. Cumartesi günü paylaştığı tweet’te şirket, cinsel içerikli platformdaki bankacılık ve ödeme hizmetlerini güvence altına almak için “gerekli” olduğunu ifade etti. Şirket, platformun büyümesine katkıları geniş çapta kabul edilen seks işçilerine yönelik ilk tweet’inde, “çözüm üretmek için gece gündüz çalıştığını” ekledi.

Geçen hafta şirket, “uzun vadede platformun sürdürülebilirliğini sağlamak” için 1 Ekim’den itibaren, “cinsel içerikli davranış içeren her içeriği” yasaklayacağını söylemişti.

Halihazırda şirketin kuralları, “yasadışı, sahte, iftiracı, nefret içerikli, ayrımcı, tehditkar veya taciz eden ya da şiddeti veya herhangi bir yasadışı faaliyeti öven veya teşvik eden” içerikleri yasaklıyor. Platformun kuralları ayrıca, “18 yaş altı kişileri istismar edebilecek, onlara zarar verebilecek veya onları istismar etmeye ya da onlara zarar vermeye teşebbüs edebilecek” her şeyi yasakladığını belirtiyor. OnlyFans, çıplaklık içeren gönderilere hâlâ izin verileceğini söylese de politikalarının cinsellik içeren içeriklerle çıplaklık arasında tam olarak nasıl bir ayrım yaptığını henüz netleştirmedi.

Çok kazanan OnlyFans performansçısı Andi Land, yasağın duyurulmasının ardından, kısa süre önce, “Yatırımcılara hitap etmeye çalıştıkları sır değil. Bu yatırımcıların çoğu, yetişkin endüstrisiyle ilişkili damgalamadan ürküyor. Hayal kırıklığına uğradım ama şaşırdığımı söyleyemem” dedi.

Dünya şampiyonu, üvey kardeşi ile evlendi: 11 yıl sakladığı ilişkisini böyle anlattı