OnlyFans çoğu hareketi sınırlama kararı aldı

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 21 Ağustos 2021 Cumartesi 8:25 pm

OnlyFans platformu yetişkinlere yönelik içerikleriyle biliniyor. Ancak şirket yeni aldığı bir kararla platformundaki çoğu hareketi sınırlıyor. İşte detaylar.

Şirket yaptığı resmi duyuruda, 1 Ekim’den itibaren müstehcen fotoğraf ve videoları engelleyeceğini açıkladı. Platform, bünyesindeki müstehcen içerikleri kısıtlama yönünde adımlar atacağını duyurdu. BBC’de yer alan rapora göre kararın sebebi platformun ödeme sağlayıcıları ve bankacılık ortaklarından gelen baskı. Müstehcen içerikler oldukça kısıtlanacak olsa da OnlyFans politikaları ihlal edilmedikçe +18 paylaşımlar yapmak mümkün olacak. OnlyFans açıklamada, “Platformumuzun uzun vadeli sürdürülebilirliğini sağlamak ve kapsayıcı bir içerik oluşturucu ve hayran topluluğuna ev sahipliği yapmayı sürdürmek için içerik yönergelerimizi geliştirmeliyiz” ifadeleri kullandı. Şirker ayrıca, “Önümüzdeki günlerde daha fazla ayrıntı paylaşacağız ve içerik yönergelerindeki bu değişikliğe rağmen içerik oluşturucularımızı aktif olarak destekleyip yönlendireceğiz” sözlerini ekledi.

OnlyFans

OnlyFans, içerik oluşturuculardan yüzde 20’lik bir pay alıyor. Şirket ayrıca abonelik ve bağışlardan da para kazanıyor. Çıplak video ve fotoğraflar yayınlayanlar ise şirketin esas gelir kaynağı. Platform özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte daha popüler hale geldi. Şirket, geçtiğimiz yıl 130 milyon kullanıcıya eriştiğini duyurdu. Platform aslında sadece müstehcen içeriklerden ibaret değil. İçerik oluşturucular fitness, yemek pişirme gibi çeşitli videolar yayınlasalar da en çok müstehcen içeriklerle biliniyor. Belki de müstehcen içeriklere sınır getirmek şirketin diğer yönleriyle de öne çıkmasını sağlayacak bir stratejidir.

Honor Google dopingiyle satışlarını arttırdı