Online alışverişte yönelim şaşırtmaya devam ediyor

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2021 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2021 Cuma 12:53 pm

Online alışverişte yönelim yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Özellikle pandemi ile birlikte ciddi bir değişiklik olduğu görülüyor. Hadi gelin konuyla ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Türkiye ve dünya ülkelerinde internet üzerinden alışveriş ile ilgili ciddi gelişmeler yaşanıyor. Özellikle e-ticaret sektörünün pandemi sürecinde çok daha fazla büyüdüğünü söyleyebiliriz. Peki konuyla ilgili hazırlanan raporlar bize neyi gösteriyor. Öncelikle 10 yıl öncesi ile kıyaslandığında insanların alışveriş yapmak için interneti çok daha fazla aktif kullanıldığı görülüyor.

Normal şartlarda alışveriş yapılacaksa bu genellikle çevredeki marketlerden gerçekleşirdi. Elektronik cihaz alınacaksa yine çevrede bulunan alışveriş merkezleri veya elektronik satış mağazalarından yapılırdı. Şimdi ise bu çok daha farklı bir noktaya ulaştı. Önemli bir şey alacağı zaman internetten araştıran kişilerin sayısı yüzde 78 seviyelerine ulaştı.

Online alışverişte

Yapılan araştırmalarda internetteki kullanıcı yorumlarının yine büyük bir önem taşıdığı ortaya çıktı. Alışveriş yapacak olan kişilerin yaklaşık olarak yüzde 72 gibi bir bölümü mutlaka kullanıcı yorumlarına bakıyor. Türkiye’de online ticaret ile yapılan harcamalar sektörel çapta değerlendirildi. Buna göre seyahat için 12,93 milyar dolar harcandı.

 

Elektronik alanında ise 2,81 milyar dolar online alışveriş üzerinden harcama gerçekleştirildi. Ayrıca moda ile mobilya alanında yine 1,66 milyar dolar harcama yapıldı. Sektör, gıda ve oyuncak konusunda da önemli bir gelişme kaydetti.

Online alışveriş robotik sistemlerle çok daha kolay olacak

Pandemi döneminde e-ticaret konusunda sadece seyahat ve konaklama kategorisi daraldı. Bunun dışındakiler genellikle yüzde 40 seviyesinde büyüme kaydetti. Peki sizin online ticaret alanındaki favoriniz hangi kategori.