Önlem ve aşı karşıtı mitinglerin organizatörü Covid’den öldü

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2021 Salı 1:06 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2021 Salı 2:00 pm

ABD’deki korona önlemleri ve aşı karşıtı ‘özgürlük’ mitinglerinin organizatörü 30 yaşındaki Calleb Wallace Covid-19’dan öldü.

ABD’de korona önlemleri ve aşı karşıtı ‘özgürlük’ mitinginin organizatörü Caleb Wallace, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. ABD basınındaki haberlerde, ülkenin Texas eyaletinde düzenlenen salgın önlemleri karşıtı mitingleri organize eden 30 yaşındaki Wallace’ın 26 Temmuz’da Covid-19 belirtileri gösterdiği kaydedildi.

Başta test yaptırmayı reddeden Wallace’ın daha sonra kaldırıldığı hastanede yaklaşık bir aydır Covid-19 tedavisi gördüğü belirtildi. Haftalardır solunum cihazına bağlı olarak yaşayan Wallace’ın bilincinin 8 Ağustos’tan itibaren kapalı olduğu ifade edildi. 3 çocuğu bulunan ve eşi 4’üncü çocuklarına hamile olan Wallace’ın cumartesi günü hayatını kaybettiği açıklandı.

Wallace, aşı ve maske gibi Covid-19 salgınıyla mücadele için alınan önlemlere karşı ‘özgürlük’ protestolarını düzenleyen ‘San Angelo Özgürlük Muhafızları’ grubunun kurucularındandı. Wallace, aşı zorunluluğunun anayasal haklara karşı olduğunu savunuyordu.

Aşı olmayan avukat Deliduman koronavirüse yenildi