Ongun’dan İBB’yi hedef alan AKP’lilere yanıt: 2021’e kıskançlıkla başladık

Yayın tarihi: 1 Ocak 2021 Cuma 9:06 pm - Güncelleme: 1 Ocak 2021 Cuma 9:06 pm

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter üzerinden belediyeyi hedef alan AKP’li Ravza Kavakçı ile Mahir Ünal’a yanıt verdi. Ongun, “2021 yılına da yanlış bilgiler ve kıskançlıkla başladık.” dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak açılışı bugün gerçekleştirilen Eminönü – Alibeyköy tramvay hattına ilişkin konuştu. Hattın çalışmalarının 21 ay önce tamamlandığını söyleyen Kavakçı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“@istanbulbld tarafından büyük coşkuyla “açılışı” yapılan #eminönü #alibeyköy hattı zaten 21 ay evvel tamamlanmamış mıydı? Sadece yarısı törenlerle ile açılan hat ile alakalı bugüne kadar ne yapıldı? Bu arada Eminönü durağı neden kapalı? Cibali’de inen İstanbullular nereye gidecek?” 

Kavakçı’nın ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan da bir paylaşım geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Ünal, şu ifadeleri kullandı:

“Bir diğer konu ise İBB’nin borçlanma meselesi. 25 yılın ardından bizim devrettiğimiz borç miktarı 23 Milyar TL. Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiği günden bugüne yaklaşık 1.5 yıllık süre içerisinde İBB Meclisi’nden almış olduğu borçlanma yetkisi 20 Milyar TL.”

İBB’DEN YANIT GECİKMEDİ

Kavakçı ve Ünal’ın söz konusu iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) de yanıt gecikmedi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, “2021 yılına da yanlış bilgiler ve kıskançlıkla başladık” dedi. Ongun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’daki AK Partililer konuyu bildikleri için sessiz kalırken, sesin Ankara’dan gelmesi manidar. Arzu ederseniz mail yoluyla sizleri de belgeleriyle bilgilendirebiliriz.”