OnePlus Türkiye’de başarılı olabilir mi?

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 8:00 am

OnePlus, geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarına resmi olarak giriş yaptığını duyurmuş, bizler de bu haberi takipçilerimizle paylaşmıştık. Peki OnePlus Türkiye pazarında başarılı olabilecek mi?

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan OnePlus, Çin’in en genç akıllı telefon üreticilerinden biri konumunda. İlk çıktığında aynı Apple gibi yalnızca üst segment cihazlar üreten OnePlus, geçtiğimiz yıl orta segmente özgü modeller de geliştirmeye başlamıştı.

OnePlus

Az önce de belirttiğimiz üzere, OnePlus’ın en önemli artısı üst seviye cihazlarını uygun fiyatlardan satıyor olması. Eğer OnePlus bu alışkanlığını Türkiye’de de devam ettirirse muhtemelen iyi bir müşteri kitlesine rahatlıkla ulaşabilecektir. Elbette bu biraz zaman alabilir. En azından ilk başlarda.

OnePlus Türkiye’ye ilk olarak orta segment modeli ile giriş yaptı. Bizlerin beklentisi ise ileride OnePlus’ın üstün amiral gemisi modellerini Türkiye’de görebilmek. Eğer OnePlus imzası taşıyan bu amiral gemisi modelleri Türkiye’de uygun fiyatla satışa sunulursa, Xiaomi’nin işi biraz daha zorlaşacaktır. Rekabet kullanıcılar için her zaman iyidir. En azından kalite artar ya da fiyatlar düşer.

Apple piyasa değeri rekor üstüne rekor kırıyor: Biri Apple’ı durdursun