OnePlus 9 çok iddialı geliyor

Yayın tarihi: 24 Kasım 2020 Salı 9:00 am - Güncelleme: 23 Kasım 2020 Pazartesi 3:38 pm

OnePlus’ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus 9 kamera konusunda oldukça iddialı olacağı söyleniyor. İşte son gelen sızıntılar.

Fotoğraf yetenekleri hiçbir zaman OnePlus akıllı telefonların güçlü noktası olmamıştır. Firma tabu olarak, normal kalitede fotoğraflar ve videolar elde etmeyi mümkün kılmayı belirlemişti. OnePlus 9 modelinde ise firma fotoğraf ve video çekim yeteneklerini geliştirmek istiyor. Peki, bu girişim işe yarayacak mı?

En son gelen raporlar, OnePlus 9’da, şirketin modül ve megapiksel sayısını artırmayı reddedeceğini gösteriyor. Arka kamera üçlü olacak ve iki modül 48 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak. Bunlar ana sensör ve geniş açılı sensör olacak.

Ana sensör olarak Sony IMX586 veya Sony IMX689 tercih edilecek. Ana modülün odak uzaklığının 6 mm olacak ve burada piksel grupları kullanılacak. Bu da dört komşu pikseli tek bir büyük pikselde birleştirmeyi sağlayacak.

OnePlus 9

Şirket daha önce 16 MP modül kurmayı tercih ettiyse de şimdi bu modelinde 48 MP’lik bir sensör olacak. OnePlus 9’un ana kamera sensörlerinin üçlüsünü hangi sensörün tamamlayacağı bilinmiyor.

Şirket, Huawei’nin sorunları üzerinde oynamak ve yeni nesil amiral gemilerini tanıtmak için acele etmek isteyenler arasında olacak. Mart 2021, OnePlus 9’un muhtemel çıkış zamanı olacak.

OnePlus 9’un artırılmış yenileme hızına sahip AMOLED ekranlar, Snapdragon 875 yonga seti, 8 GB RAM ve 128 GB depolama, 65 W hızlı şarj ve Android 11 tabanlı OxygenOS 11 ile gelmesi bekleniyor.

Yeni serinin iki yerine üç model içermesine ne dersiniz? Sızıntı kaynakları, OnePlus 9 söz konusu olduğunda, şirketin serideki cihaz sayısını üçe çıkaracağını ve burada temel varyantın LE2110 model numarasını alacağını iddia ediyor. LE2117, LE2119 ve LE2120 model numaraları, OnePlus 9 Pro’nun bölgesel sürümlerini saklıyor olabilir. OnePlus 9 serisine dahil olma eğiliminde oldukları LE2127 model numaralı cihazdan da bahsediliyor. Bununla birlikte, akıllı telefonun OnePlus 9T olarak pazara gireceği seçeneği göz ardı edilmemeli.

EMUI 11 alan telefonlar listesine yenileri eklendi