Önder Aksakal’dan Akşener’e yanıt: İYİ Parti seçimlere tek başına katılmazsa son seçimleri olacaktır

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2023 Salı 4:45 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2023 Salı 4:46 pm

Yerel seçimler ile ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e bir yanıt da DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan geldi. Aksakal, “Bu kadar laftan sonra İYİ Parti 31 Mart seçimlerine tek başına katılmazsa kendi adlarına son seçimleri olacaktır” dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuştu. Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Millet İttifakı’nda giren partilerin hem kendi içlerinde hem de birbirleriyle kavgalı olduklarını savunan Aksakal, “Düşünebiliyor musunuz; topluma cumhurbaşkanı adayı olarak sundukları, yani Türkiye’yi yönetme görevi verdikleri Genel Başkanlarını, partilerini yönetmeye yeterli görmeyen bir ana muhalefet yapısıyla karşı karşıyayız. En basit yaklaşımla birbirine güvenmeyenlere vatandaş niye güvensin?” dedi.

Aksakal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘yerel seçimlere ayrı ayrı girelim’ çağrısı yaptığı konuşmasını da değerlendirdi. Aksakal konuya ilişkin şunları söyledi:

“Sayın Akşener şimdi de çıkıp ‘Her parti ayrı ayrı seçimlere katılsın’ çağrısı yapıyor. Güler misiniz, ağlar mısınız? Yerel seçimlere zaten her parti ayrı ayrı giriyor. Yasal anlamda bir ittifak zemini yok ki. Sonra kim size engel oluyor tek başınıza girmeniz konusunda? Adaylarınızı çıkarırsınız, halkın takdirine sunarsınız. Bu kadar kendinize güveniyordunuz da neden 2018 seçimlerinde 15 günlüğüne 15 ödünç milletvekili aldınız, parlamentoya girdikten sonra da ‘En büyük pişmanlığım’ dediniz? Benim tavsiyem, bu kadar laftan sonra İYİ Parti eğer 31 Mart seçimlerine tek başına katılmazsa kendi adlarına son seçimleri olacaktır.”

Bahçeli’den Akşener’in ‘Seçime ayrı girelim’ çağrısına yanıt