İBB veritabanında inceleme yapan ekibin içerisindeydi! İSBAK’ın başın atandı

Yayın tarihi: 12 Eylül 2019 Perşembe 2:45 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2019 Perşembe 3:12 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yeni görevlendirmeler gerçekleşmeye devam ediyor. İstanbul Bilişim Ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ Genel Müdürlüğü’ne Esat Temimhan atandı.

İBB’de atamalar devam ediyor. Ekrem İmamoğlu, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.’ye (İSBAK) atanan ve tepkilerin ardından istifa eden AKP’li Bahaddin Yetkin’in yerine Esat Temimhan atadı.

Esat Temimhan kimdir?

Günboyu Gazetesi’nden Ümit Karadağ’ın haberine göre; 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Berlin Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans, Marmara Üniversitesi’nde doktora yaptı. 25 yıldır iletişim ve bilişim teknolojileri alanında profesyonel olarak çalışıyor.

Sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalar yapmakta olup Kadıköy Kent Konseyi bünyesinde bulunan Çevre ve Altyapı Çalışma Grubunun üyesi.

Atamaya havuz medyasında CHP’nin bilişimcisi…” ifadesi

Atama havuz medyasına bağlı gazetelerde “CHP’nin bilişimcisini İSBAK’ın başına getirdi” haberi ile duyuruldu.  Yandaş medyadaki haberlerde “CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü Bilişim Uzmanı Melih Geçek, İSBAK A.Ş.’nin başına getirildi.” ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almasının ardından ilk yazılı talimatını verdi. Başkan İmamoğlu, belediye iştirakleride ikinci bir emre kadar “ödeme, harcama, ihale,” gibi tüm işleri ve işlemleri durdurdu. Bugün ikinci bir talimat veren İmamoğlu, seçildiği gün ile göreve geldiği gün arasındaki 17 güne ilişkin banka ve tapu kayıtlarını, araç listelerini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra mesaisine başladı.

İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu’nda çalışan iki müfettiş görevlendirerek, bu müfettişlere, belediye çalışanı veya dışarıdan görevlendirilecek üç uzmanla birlikte belediyenin elektronik veritabanında inceleme yapma ve veri tabanını kopyalama yetkisi vermişti.

Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın ulaştığı belgelere göre İmamoğlu’nun başlattığı inceleme sadece veri tabanlarıyla sınırlı değil.

İmamoğlu, 18 Nisan’da belediye şirketlerine bir yazı göndererek birçok bilgi ve belge istedi.

Seçim günü olan 31 Mart ile yazının gönderildiği 18 Nisan arasını kapsayacak şekilde banka mevcudu tespit tutanaklarını isteyen İmamoğlu, tapuda kayıtlı taşınmazları, belediyeye kayıtlı araçların listelerini, araçların kimler tarafından kullanıldığını, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile tablet ve cep telefonlarının ve bunların tahsis edildiği kişileri, memur, sözleşmeli memurların listelerini de istedi.

Bir başka evrakta iste şirketlerden istenen bilgiler şöyle sıralandı:

Mali tablolar. Bütçe uygulama sonuçları tabloları. Kasa sayım tutanakları. Alınan çekler.

Menkul kıymet ve varlıklar. Tapuda kayıtlı ve kayıtlı olmayan taşınmazlar…