Önce teker teker sahneye çıktılar… Kadınlardan ders gibi protesto

Yayın tarihi: 10 Mart 2019 Pazar 12:59 pm - Güncelleme: 10 Mart 2019 Pazar 1:23 pm

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen ve tamamı erkek konuşmacılardan oluşan “Kepez’de Kadın Olmak” paneli kadınların tepkisine neden oldu.

Çanakkale’nin Kepez ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen panel öncesinde açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı CHP’li Ömer Faruk Mutan, panelin amacının, adayların Kepez’de kadınlarla ilgili projeleri anlatmaları ve kadınların da sorularını sorarak ortak bir yolda buluşmak olduğunu kaydetti. Mutan’ın konuşması sırasında bir grup kadın, 8 Mart Kadınlar Günü’nde kadınların konuşması gerektiğini ifade ederek, panelde sadece erkek konuşmacıların olmasına tepki gösterdi.

“Bu panelin beyni benim”

Tepkiler üzerine bu paneli Kepez Belediyesinin organize ettiğini belirten Mutan, “Bu panelin beyni de benim. Bu paneli ben icat ettim. Sevgili kadınlar, Çanakkale STK Platformları, Dr. Ömer Faruk’un ne olduğunu bilir. Ömer Faruk gençliğinde Türkiye sokaklarında emeğin kavgasını vermiştir. Kadının kavgasını vermiştir. İnsanın kavgasını vermiştir. O yüzden sabote yok. Turizmin üzerinde fıkır fıkır oynayacağınız bir toplantı daha var. Gidin onu protesto edin. Gidin oynamaya gidin haydi bakayım. Sizin dinlemeye bile tahammülünüz yok. Oynamaya gidin oynamaya” diyerek tepki gösterdi.

Başkan Mutan’ın bu tepkisi üzerine kadınların büyük kısmı, tepki göstererek salonu terk etti. Mutan, konuşmasının ardından salonda bulunan Kepez beldesindeki kadın muhtar adaylarına söz verdi. Kadın muhtar adaylarının kendilerinin tanıtmasının ardından ‘Kepez’de Kadın Olmak’ paneline geçildi.

Doç. Dr. Mehmet Şahin modatörlüğündeki panelde Altınok, Özel ve Bayram kendilerini tanıttı. Kepez beldesinde kadınlarla ilgili yapacakları projeleri anlattı. Panel, soru cevap bölümüyle sona erdi.